Nejste přihlášen/a.
Nevím zda lze koupit v současné dobš notebooky bez systému, ale dříve to šlo celkem normálně. Samozřejmě to nemusí být pravda v požadavcích na hardware. To, že Windows případně nevyužijete je bohužel Váš problém...
>To, že Windows případně nevyužijete je bohužel Váš problém
To není pravda, je to brutální sviňárna. Já jsem se o žádný microsoft mallware neprosil a je absolutně příšerné jak obtížné až nemožné je získat peníze zpět přestože licenční podmínky windowsu nabízí vrácení peněz.
Mohl bys tyto podmínky s licence OEM odcitovat? Pochybuju, že Microsoft je schopen dělat jakýkoliv příslib za prodejce a přeprodejce.
Jistě, je teoretická možnost, jak to vrátit, pokud to nenainstaluješ nebo se do toho nepřihlásíš nebo to ani jednou nepoužiješ, docela by mě zajímalo, Jak to probíhá v praxi
Cena za předinstalovaný Windows může být aji +2000Kč. Jsou to vyhozené peníze, já jsem si na Aukru lze koupil win licencu za 100Kč do notebooku bez přeinstalovaného OS. Chtěl jsem taky Linux, ale bohužel Autodesk nepodporuje Revita, dělá problémy na WINE, přemýšlel sem aji o Dualnim Bootu, ale zase jsem nechtěl pořáď lozit tam a zpátky.
CZC má dobré filt/..., de tam zadat, že to chcete Notebok bez operačního systému. (Nepišu, že tam musite nakupovat)
Cena (hodnota) oem licence neni +2000, urcite ne pro vyrobce...
Licence za 100,- je na 99% padelek.
Předinstalovaný win plný Blotware a Home verze, to může být levnější . Jinak pirácká licence to není, jde o druhotnou licenci (second-hand). Nějaká diskuze juž proběhla.
A co máte vybrané za typ? Protože notebooky bez OS jsou běžně v nabídce, možná by stačilo trochu ubrat, případně přidat na požadavku na vybavení a šlo by to najít.
Pokud jsi hodně drsný tak můžeš požadovat peníze za licenci zpět, budeš s tím ale muset otravovat hodně lidí a cena kterou ti vrátí (pokud ti někdo někdy něco vrátí) bude pravděpodobně o hodně menší. Avšak z principu je to hodně dobrá věc kterou udělat. Když je bude otravovat velké množství lidí, je tady hodně mizivá šance že jednou bude na výběr u každého počítače.
Pokud tě zajímá něco okolo toho (nebo jen chceš o důvod navíc proč nenávidět microsoft) tak si zkoukni něco o Windows Refund Day
Můžeš tady napsat konkrétní návod? Anebo je to jenom blábol?
Samozřejmě vím o podobných aktivitách, ale nevím o tom, že by existoval judikát na to, že na něco podobného máš nárok, protože když si koupíš auto, tak bys mohl také vrátit kola a požadovat peníze zpět, protože jsi tam chceš dát svoje lepší kola )
No vypadá to že v česku konkrétně to zas tak jednoduché není ( v zahraničí jsou na tom lépe) a microsoft už si svojich posledních pár licencí proti takovým podobným věcem lehce pojistil již se radši o př/.... nicméně to aslespoň šlo.
Blábol to rozhodně není spíš jen bohužel zastaralá informace.
Příklad s autem a koly mi nepřijde jako správný jelikož nejde o dva samostatné produkty u něhož se k jednomu připíná půl kilometrová "dohoda"omezující vaše používání produktu. Notebook bez microsoftu rozjedete a můžete používat (i kdyby jen UEFI). Přirovnal bych to spíše k palivu v novém autě, já si teda nikdy nové auto nekupoval (takže tady možná kecám) ale podle toho co jsem slyšel tak ho tam máte akorát tolik aby jste dojeli k benzínce (což je podle mě dobré přirovnání k použitelnosti PC bez OS) a pak už si můžete vybrat co si do auta natankujete. Dále na notebook (HW) je normální záruka kdežto na takto zbytečně předinstalovaný OS žádná není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.