Nejste přihlášen/a.
10 litru za notebook co rozbehne windows je moc? Beztak ano OS neuvadis.
10.000 je standardni nizsi cena podle me za Windows notebook uz 20 let.
uMax (puvodne vyrobce scanneru a pak to koupili cesi) byla vždycky nějaká Generická skládačka, co se mi rozpadla v ruce. Ale pokud chceš lowcost jen na oko, tak proč ne..
Dobrý den, děkuji za odpověď!
Mé požadavky jsou celkem prosté, ale rozličné: chci to zejména nosit do školy, případně i jinam, a protože jsem pohodlný, tak mi vadí těžké batohy :D (ano, bolí mě ramena i z 2 kg batohu). Dále nepotřebuji žádný super výkon: chci tam zejména psát texty a být na internetu (žádné online hry), maximálně občas tvorba prezentací. Zřídka pracuji s Photoshopem a Adobe Premiere Pro: pokud se bude trochu sekat, případně vůbec nepůjde, nevadí, najdu náhradu...
Plus tam chci dát pryč Windows a místo toho Linux (Xubuntu, zřejmě).
Zařízení chci doma připojit k externímu monitoru, externí myši a externí klávesnici - opět, protože jsem pohodlný a jakýkoli méně ergonomický setup mi brzy způsobí nepohodlí.
Ideálně, abych k tomu mohl připojit i tiskárnu (přes USB) - ale kdyby to náhodou nešlo, tak nevadí. Opět jde o "premium" požadavek; požadavek navíc.
Protože mi na výkonu fakt moc nezáleží, přemýšlel jsem i o Surface Go 2. Ale pak je otázkou, jestli tento stroj je lepší než Lenovo IdeaPad Duet 3 10IGL5. Na Surf. Go 2 mi vadí, že se musí ještě dokoupit ne zrovna levná klávesnice (cover type, folio).
Vetsinou je jednoduzsi prizpusobit workflow existujicim systemum, nez se snazit objevit nebo vytvorit system pasujici na predstavy...
Ale pokud boli zada ze 2 kg, tak to tipuju na nějaký vážnější problém ... nejdriv s hlavou a pak s telem. Nebo naopak?
Ale nevadí, dneska můžeš 99% udělat na iPadu. Metr Pára to workflow zaváděl i v Novosibirsku. Měla by k tomu připojit i obyčejná USB klávesnice, jenže originální stojí ranec a ty rozhodně nevypadáš na někoho, kdo chce kvalitní řešení, ale pouze levné řešení.
Pokud ovšem na tom hodláš dělat víc, tak takový přístup rozhodně nedoporučuji. Já si klidně koupím levnou motorovou pilu, protože na tom nebudu trávit denně 3 hod. Chápeš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.