Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Linux Xubuntu bug-free a vhodný na každodenní používání?

Od: matiselis odpovědí: 4 změna:
Hledám stabilní, lightweight a spolehlivou Linux distro. Dle načtených informací mi zatím nejlépe vychází Xubuntu.
Má někdo zkušenosti s dlouhodobým používáním tohoto systému?
Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Na Linuxu jedu už určitě víc jak 10 let. Kvůli starší konfiguraci notebooků jsem vždycky volil odlehčené verze. Přes pár experimentů třeba s Pc-Lios jsem vždycky skončil na derivátech Ubuntu. Ať Lubuntu, Xubuntu nebo Kubuntu. Nikdy jsem mezi nimi neviděl extra rozdíly. Když při instalaci nezapomeneš odfajfkovat použití nesvobodných ovladačů, máš ihned po instalaci plně funkční systém bez nějakých problémů. Navic s rozsáhlou podporou na Ubuntu fóru. Chce to pro začátek zvolit nějaké LTE distro ( long term edition) abys si každého půl roku nemusel zvykat na nové prostředí.
matiselis
hodnocení

Díky za radu. Já měl Lubuntu na starším ntb a bylo dost problémů... Plus mi tam scházely některé funkce (jsem náročný, chci, aby mi systém zcela vyhovoval)... Tak asi zvolím Xubuntu, ostatně se těší lepším recenzím než Lubuntu
Pod Lubuntu jsem přidával ubunťácký zdroje software protože v tom nativním je seznam softu omezený na programy s nízkou zátěží na systém.

hodnocení

1x
Xubuntu bude určitě ok, musí se ale trošku doladit po prvotní instalaci. Jinak máš možnost zkusit nový mint 21, který bude tak nějak už hotový po "vybalení" :) Ale zkusit pro slabší pc doporučuji i mint s prostředím MATE. Jinak u *buntu se drž LTS verzí,mint z LTS již automaticky vychází. Pro hardcore stabilitu je tady ještě debian, ale ten je potřeba docela dost vypiplat k obrazu svému, může být ale dobrý po rozkoukání se na buntu či mintu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]