Dobrý den, chtěl bych se poradit, mám straší bednu stolního PC, kterou bych chtěl prodat. Bedna je zachovalá, obsahuje 2x DVD mechaniku, Floppy mechaniku, zdroj, HDD 160GB, grafika Radeon X300/X550/X1050, CPU Intel Pentium 3.4GB, RAM 2GB, instalován Windows 7, typ základní desky jsem bohužel ve vlastnostech nenašel. Kolik má hodnotu prosím tento počítač bez monitoru? Zvažuji jestli ho prodat nebo do budoucna nechat dětem. Děkuji
No, nechat do budoucnosti dětem - to asi pro děti nebude úplně výhra, protože ty mají zpravidla počítače hlavně na hry. A pro toto využití je to už stroj za zenitem nyní, natož v budoucnu
Za 500 Kč to v pohodě udáte...celou bednu bez monitoru jsem prodal na bazoši za tisíc korun, byla kompletní, počítač starý asi 15 let...psalo mi na to asi pět lidí, takže bych se toho nebál, hodnotu to má, ale byly to samé slibotechny, když jsem dal vyšší cenu tisíc, tak se ozval vážný zájemce a bylo to pryč - a ještě jsem to posílal na druhý konec republiky. Možná to nebude pryč hned, ale tak půl rok vydržíte, ne?
Moje představa byla vcelku celá bedna za 500Kč, ale to je opravdu nereálné? Jinak se mi to pomalu nevyplatí vymazávat disk, inzerovat a předávat nebo posílat.
Já na tom počítači dneska zkoušel běžnou práci jako Word, internet a celkem vpohodě šlapal. Toto opravdu nikdo neocení? Není to jeden z prvních PC, pro nenáročné se na něm dá vpohodě pracovat.
Ale to není o tom ,,neocení. Poměrně často řeším náhradu PC u CNC strojů - ty po nějakých 15 a víc letech služby v prašných truhlárnách občas odejdou a přece jen vracet se na W95, 97, nebo XP je už poněkud mimo, proto se shání slušné PC s W7. Na ně lze instalovat potřebné programy s tím, že celkem spolehlivě jedou. Ovšem vždy, když tuto věc probírám s majitelem firmy, nebo jejich ajťákem, vždy seženou za pár minut nějaký takový stroj ze skladu, kde se válí, protože jej už dávno nahradil modernější stroj. Proto kolegové hovoří o ceně v řádu stokorun - tyto počítače jsou běžné a použitelné skutečně tak na kancelařinu - tabulky, text, nebo právě na ty CNC
inspa*
Kdo by dnes chtěl provozovat veležrouta energie Pentium? Možná v zimě místo topení.
No to je jasné ! U takového nestingového stroje, kde stále běží tři vývěvy, každá 5,5kW + 15kW vřeteno, serva nepočítajíc, je přece šílený cpát PC s Pentiem, že ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.