Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na Google payment IE ltd Dublin?

Od: janyse odpovědí: 28 změna:
Dobrý den, v internetovém bankovnictví jsem zjistila, že mi byla stržena platba kartou, místo uvedené Google payment IE ltd Dublin. Nic jsem nikam nezadavala. Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Služba s názvem Google Payments poskytovaná společnosti GPI. Zprostředkovává zpracování platebních transakcí jménem prodejce za účelem dokončení platby za nákup, který proběhl mezi prodejcem a kupujícím.
Nekupovala jste nic? Nemáte nějakou automatickou obnovu, platbu za službu, která se ročně obnovuje? Pak reklamujte neoprávněný převod peněz, třeba podle tohoto návodu google.com/... hlášení pay.google.com/...
doplněno 29.07.22 13:21: Vzpomínejte, jestli jste třeba před rokem neplatila nějakou službu kartou a třeba nevědomky jste potvrdila automatickou obnovu...
tomas13
Dnes 11.11.2024 stejný problém neoprávněně platba ,to samé jako ostatní Google play... Dublin. Když jsem Topoval inzerát na bazosi tak mě okradli o 400kc.

@Tomas13 Okradli? Ono ale topování není zdarma... za to se platí.

kaja
Dobrý den mohu se zeptat jak to zruším mě to strhlo 21656kč

hodnocení

3x

To jsou předplatná na Google (Za Google disk, platby předplatných v aplikacích či členství na YouTube kanálech nebo Premium službách).
Předplatná v rámci google disk a aplikací najdete ve správě Google účtu. Předplatná na YouTube pak najdete pod ikonkou svého profilu a pak také v menu pod sekcí nákupy a předplatná. Tam budete mít plný přehled, za co platíte ;)

Platba na Google payment IE ltd Dublin?
frantacz
Mě taky se stalo ! Ale jsem kontroloval nebylo nic koupené ..ale 18/12/2022 taky mi trhla 99,99,-kc. A v telefon jsem nikdy neulozilo údaje o kartě. Tak nevím proč?
Platba na Google payment IE ltd Dublin? #2
skalda
Díky moc za vysvětlení a pomoc :)

marta
hodnocení

1x
Zjistila jsem, že u mě to byla platba, když jsem chtěla topovat inzerát na Bazoši...a šlo to přes Google pay.

hodnocení

1x
Přitom existuje jednoduché řešení, zablokovat na kartě internetové transakce. Povolit je jen při nakupování a poté zase zablokovat. Také neukládat kartu nikde v prohlížeči.

tereza*
hodnocení

0x
Po zkušenosti, kde jsem též hledala platbu s tímto názvem za co to bylo... Objednávka HBO předplatné tv . Okamžité pozastavení plateb . Google se ale sám rozhodl, že pozastavení stačilo a rozjel platby znovu.

hodnocení

0x

ono stačí "skočit" na nabídku zdarma - třeba 3 měsíce TV určitého typu (voyo a podobné) - při spuštění služby zdarma se uvede platební karta, po ukončení této doby, pokud tedy nevypovíte službu, se prostě strhne nějaká částka.

Nebo některé z dětí klikne na hře o nákup - doplní pár čísel z karty - a je vymalováno.

Jindy zase stačí v mobilu platit cokoliv - pokud je v telefonu uloženo, stačí blbý vir a karta je vyčerpaná domrtě...

V případě plateb nikdy nenechávejte kartu uložit. Pokud není jiná varianta, hned to uložení karty zase zrušte - vymažte

tomaskopacek
hodnocení

0x
Také se mi to stalo. A další platby po zablokování obchodníka. Je třeba zablokovat kartu. Úplně!
k48

Samotné zablokování karty NEvyřeší zrušení předplatného. Mohou ho zpětně vyžadovat, protože to jede dál! Je nezbytně nutné jít na Google účet, jak je popsáno ve foru výše a deaktivovat předplatné. (Za čas doporučuji stejně ještě zkontrolovat...)

007cz
hodnocení

0x
Dnes jsem to blokoval, Google play, předplatné, zrušit...já měl HBO max.

veradavidova
hodnocení

0x

ID transakce 0306510036728, místo travsakce Dublin IE, latba karto 4511 61XX XXXX 7162, VS 4032023, KS1178, SS4511617162, platba dnes 399,99. Můžete mi zdělit o co jde . Děkuji Věra Davidová

hodnocení

0x
Platila jste kartou nějaký antivir, třeba před rokem? Zavzpominejte... A nechala si stahovat z karty v dalších letech částku za služby? Nebo něco jiného? Je to na vás... Jinak komunikovat s firmou, které jste opět zaplatila...

lemipi
hodnocení

0x
Také jsme dnes hledala.. Za mě to je předplatné Google cloudu

pavloss
hodnocení

0x
Mně se tohle stalo taky, dvakrát co jsem tedka v jednom měsíci v Německu. V přepočtu mi to vzalo kolem 2000. A nemám aktivní žádný předplatný ani nic takového. Vše jsem si po posledním zaplacením zrušil s tím že ten jeden měsíc mám zaplacený a na další měsíc si teprve vydělám.
Takže nebylo co obnovovat.
katerinakopeck
Kde to zruším?
Konkrétně co hodláte zrušit? Platby u koho?
jennifer
Jak zrušit platby s Google payment IE Its Dublin dnes poprvé mi to strhlo 84kc ale i tak to chci zrušit páč jsem nikam nedávala číslo účtu a když jsem se podívala tak mi to strhli nechápu chci to zrušit

hodnocení

0x

Z toho plyne ponaučení, nepoužívat v smartphonu:
- něco co máspolečného s google (Google Android, Google Chrome)
- přidání platební karty.

katerinakopeck
hodnocení

0x
Dobry den deje se mi to často,nevím proč.
V celku mě to stve jelikoz mi to bere víc jak 400kc mesíčne nevíte co s tim delat?

Opět. neuniklo ti někam číslo platební karty? či si ho snad nějak nezadávala? nedejbože to spáru společnosti google

hodnocení

0x

Dnes se mi stalo totéž platba 266,-Kč na tu samou adresu.Nic jsem nikam nezadávala a transakce prý proběhla před 14ti dny. Nevím o ničem. Paní v bance doporučila zablokovat kartu vystavit novou a pro příště používat virtuální E kartu vhodnou pro placení v intern. obchodech .. alespoň M bank ji má a je to super. Dnes nevíte, kam vaše údaje doputují.

lenkamv
hodnocení

0x
Dobry den, také se mi ztrhávají peníze každý měsíc...nic předplaceného nemám, mám i potvrzení od googlu, ze nic nevyužívám. Proto zabokovaná karta a cekam na vydani nove.

veronikagaliko
hodnocení

0x
Ted my byla odectena platba ve 799 kc nevim proc

vanickova
hodnocení

0x
Dobrý den, dozvěděla jste se, co to bylo za platbu. Tez jsem se s tím setkala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]