Nejste přihlášen/a.
Máš pěkné výmluvy a žádnou snahu.
Tady to opravdu nefunguje tak, že ty sem napíšeš svůj požadavek a rádci jako tvoji poskoci budou vyhledávat zboží.
Když se v technických údajích nevyznáš, tak je celkem jednoduchý sem ty údaje ze starého napájecího adaptéru opsat. To už bych mohl brát jako tvoji snahu.
Takhle si to představuješ příliš jednoduše.
No ono nemusí jít o výmluvy. Sám jsem to prožil, když jsem nabíječku zapomněl u zákazníka v zahraničí, takže jet si pro ni bylo mimo reál. Nu což, zašel jsem do renomované IT firmy, uvedl jsem, že chci napájecí zdroj pro Lenovo E531, borec jistě, máme. No a přitáhl originál Lenovo, ale i blbej by poznal, že něco neklape - ten můj noťas má velký hranatý konektor, to co přinesl, mělo kulatý. Napodruhý přinesl s hranatým, ale až na penzionu jsem zjistil, že je natolik slabý, že se noťas ani nerozeběhl (baterii jsem už vybil) . Tak jsem jim to vrátil, obešel jsem Datart, Alzu a pod - borci dokonce tvrdili, že je po noťasu, nakonec jsem koupil tento
ale jen proto, že jsem sebou vzal noťas a přímo na fleku v krámě jsem si vyzkoušel, že ten zdroj dotyčný noťas utáhne.
Jakoze klasika 20V/3A tedy 60W vam nestacila a 90W jiz ano? A to neslo pockat par desitek sekund, nez se vzpamatuje akumulator? Co to bylo za notes?
Čekal jsem dost dlouho, taky jsem žil v domnění že slabší zdroj to taky nabije, leč za delší dobu - v souladu s lidovým pořekadlem, že i pomalu se nase*ou plný kalhoty . Ale fakt to s noťasem ani nehlo - jak jsem psal, je to Lenovo E531, ten origo napáječ (mezitím jsem jej už vyzvedl
) má výstup 20V4,5A - tedy 90W a je fakt, že když je noťas vybitý tak ten napáječ hicuje fest.
Samotného mě to překvapilo, ale nic slabšího, než ten 90W adaptér s tím ani nehlo, proto jsem psal, že jsem po zkušenostech na nákum toho univerzálu tahal noťas sebou.
Aha, tak to vidím spíš na konstrukční chybu Číňana.
Notebook si vezme brutální proud na začátku a tím poklesne napětí zdroje a on se pak odmítne dobíjet.. A soudruzi to pak vyřešili konstrukcí silnějšího zdroje...
Svědčí na to to co popisujete, že ze začátku je nabíječka hodně horká. Pokud není horká při běžném použití s dobitým AKU, tak samotný notebook nemá takový brutální příkon 90W, a mohli to zkonstruovat lépe, že při poklesu napětí zdroje se začne automaticky odebírat menší proud..
vždyť ten akumulátor by bezpochyby šel bez újmy dobít i 10 W, Jen kdyby k tomu navrhli patřičně intylygyntní dobíjecí obvod
nejlevnější je zdarma - mírně dražší jsou na bazoších - vždy musíte při výběru brát hlavně takovou, která bude mít správný kolík pro napájení - co firma, to 3 typy,... Takže buď přesně z daného typu z bazoše nebo univerzál s mnoha koncovkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.