Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné, aby se v traceroute vyskytovala část mojí IP adresy?

Od: herd® odpovědí: 3 změna:
Vyzkoušel jsem si příkaz traceroute. A zajímala by mě jedna věc. Dejme tomu, že moje IP adresa, kterou vidí ostatní(protistrana na internetu), je 1.2.3.4., Což nezávisí vůbec na tom, jestli mám veřejnou IP adresu nebo dělám test z routeru nebo z jiného zařízení nebo router má nějakou na rozhraní do světa nějakou privántní adresu nebo neprivátní. za NATem. To s veřejnou IP adresou nesouvisí.
Očekává se nebo Má být ve výpisu traceroute (-n -q 1 pro přehlednost) některý z hopů adresu "podobnou" mé IP adrese, tedy má souhlasit v nějakém (rozumném) subnetu s 1.2.3.4/x (klidně i (16, tedy 1.2.*.*)
Co to značí?
Jako sítě ovládám, vím ,co traceroute dělá, routery postupně vrací ICMP odpovědi(a tém prozrazují svoji IP adresu) na pakuty s "ochuzeným TTL".
Jen by mě to zajímalo, jestli se na to TAKHLE DÁ odpovědět. o se dá říct o připojení od internetu, kyzž některý router se shoduje mou "vnější" IP adresou. Nebo když tam žádná adresa neodpovídá.
Samozřejmě u traceroute je důležitý začátek, může tam být někoklikrát privátní rozsah(nezávisí na NATu) , a pak se konečně musí obejit nějaká globálně routovatelná IP adresa .
Pak už jsou cesty paketů nevyzpytatelné.
Doufám, že pojem "vnější" adresy nemusím precizně formulovat. Prostě jde o IP adresu, kterou vidí protistrana a téměř na 100% je stejná nezávisle na druhém konci IP komunikace (v případě statické IP i v čase). Protože čistě teoreticky by provider mohl mít víc exit bodů a mohl bych mít různé IP adresy, podle toho, kam se připojuji, ale to jsem nikdy nezažil.
A konkrétní dotaz, pokud se tedy objeví shoda, kterému záznamu z registrů odpovídá?
Například můj provider má rozsah 1.2.3.0/255 (František Kučera třeba, místo kde bydlím), ale pak mohu dohledat větší rozsah 1.2.0.0/16 T-Mobile-Praha

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Vůbec nechápu tvůj dotaz, jaká shoda? Každá IP adresa musí být v síti unikátní.

"Doufám, že pojem "vnější" adresy nemusím precizně formulovat."
Stačí formulovat jednoduše: veřejná IP adresa

Rozsahy IP adres přiděluje RIPE.

Samozřejmě tvůj provider může mít více výstupních ip adres. Ale dnesni koncovi provideri pouzivaji jednou vystupni trasu ze sveho mesta, leda kdyz linka spadne, pouziji zalozni.

Zkus napsat jednou větou, na co se ptáš a proc.

jirib
hodnocení

0x
Traceroute ti ukazuje "skoky" v síti,žádná vnější adresa nemůže být shodná...
Asi si budeš muset rozšíŕit další znalosti nebo zkus nějaké počítačové forum.
Dle popisu asi skenuješ vnitřní síť?

hodnocení

Nepsal jsem shodná (shoda v/32) , ale shodná až na nějakou koncovou část (shoda v/x, kde x je 1 až 31, prakticky čekám že to bude /8 až /24).
To znanená laicky řečeno že se bude shovat prvních několik bitů adres.
Ano múže se ti nazývat i veřejená adresa, ale nemyslím tím že mám veřejne dostupnou adresu. Anglicky by to bylo public-(facing/looking) address a to by bylo bezkonflikntní pojmenování.
Srovnávám tuto veřejnou adresu s každym řadkem traceroute...
Vnitřní síť neskenuji, to bych musel vyhledávat zařízení. Traceroute pořád jen posílá pakety na nějakou náhodnou ip v internetu,ale routety po cestě vrací icmp "warning". Ano , pár řádků bude odovídat vnitřní síti doma, vnitrni siti nejakho celku poskytovatelr , nektera cele siti poskytovatele...
Vsechny tyto hopy od az nektereho v maji pridelenou ip dle ripe , a ano i moje verejna adresa ma pridelenou adresu od ripe.
Ano, znalosti si doplnuji(vse v dotazujsem uvedl spravne bez chyby, nepsal jsrm totální shodu (/32)ále castecnou), jenze tohle nikde nenajdu, ti neni nejaka definice nebo popis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moje ip

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]