Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám notebook Lenovo ideapad 320 z bazaru a po opravě najednou po zapnutí mám zadat pin který neznám.
Před opravou jsem se přihlašoval bez pinu.
Na pochu - na start se vůbec nedostanu.
Zapomenutý pin vyžaduje heslo na outlook nebo microsoft původního majitele - taky neznám.
Je možné zadávání pinu zrušit?
Tak tohle mi odpověděli z té opravny
Dobrý den,
je nám líto že vzniknul takový problém, ale moc si ho nedokážeme vysvětlit. Provedená oprava základní desky totiž vůbec nesouvísí s operačním systémem... Nicméně můžeme se pokusit PIN odstranit, popřípadě pokud by se nám to nepodařilo, tak můžeme nabídnout kompletní přeinstalaci operačního systému.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Radim Grycz | 734 695 257
www.rgservice.cz
Takže opět platit za svoz a za práci...
Je možné Windows přeinstalovat bez CD?
Myslíš reset admin hesla?
no naštěstí to zvládne asi tak 5% populace proto automaticky zamykám BIOS a šifrují disk.
cvičená opice možná, když ji to někdo naučí :D
Čtu v návodech, že instalace vymaže i veškeré ovladače - budu pak vědět které a jak je nainstalovat?
Pokud budeš reklamovat opravu, tak máš nárok aby ti to poštovný proplatili, nebo po tobě žádný poštovný nechtěli a svezli si to na své náklady
neblbni a do přeinstalace se nepouštěj, když tomu vůbec nerozumíš... víš jak je s tím opruz pro laika? A ty drivery jsou druhá věc, musíš je postahovat nejlépe od výrobce notebooku, případně od výrobce čipu, případně doufat že jich většina bude přímo v windows.
Ale pokud by třeba byla super Hyper nová deska s novým řidičem, tak musíš ovladač instalovat ještě před do instalací windows - to sice asi nehrozí, ale zavolej do toho servisu. Máš snad nějaké volné minuty ne?
no a nebo si příprav možná až několik hodin strávených s přeinstalací, s nejistým výsledkem.
jde to docela snadno, nedávno jsem to tak dělal sousedce která taky zapoměla heslo k pc: wintip.cz/... o žádná data ani cokoliv jiného nepřišla.
Mě spíš zaráží, že ten pin nejde nějakým způsobem zrušit, nebo zjistit jaký ten pin je.
Jinak heslo a pin jsou dvě rozdílné věci...
pokud budu mít návod jak ji udělat plus jak zajistit potřebné ovladače tak bych to zkusil...
Ale proč nejde sakra prolomit ten pin?
pin a heslo je to stejne, pokud chces data, musis resetovat to heslo, pokud data nechces, tak jdi do nove instalace, alespon tam nebudes mit sracky od vyrobce
Tak jsem noťas přeinstaloval, což bylo celkem jednoduché.
Šlape celkem dobře ale občas se sekne - myš funguje ale počítač neraguje.
Aktualizace jsem dal vyhledat a nainstalovat.
Proč se někdy sekne?
Spadas do vetsinove kategorie, pomoztemi, dekovat rozhodne nebudu a nic vam nereknu:
- proc byl ten notas v servise?
- jaky system jsi nainstaloval v jake verzi?
- nainstaluj si Driver Booster a ten ti stahhne nove ovladace iobit.com/...
Opravili obvody základní desky, což je vidět na obrázku se zprávou od servisu výše.
Dal jsem přeinstalaci do továrního nastavení Windows 10.Chyby se ukazují ve Windows update v aktualizacích.
Nepomohla ani opětovná instalace do továrního nastavení, nepomáhají opakované restarty.Driver
Booster pouze vyskenuje chyby ale neopraví - musel bych si zaplatit licenci...
Nainstaloval jsem si a zaplatil program PC Repair. Ten vyskenoval několik položek k opravě, které opravilale chyba v aktualizacích ve Windows update se ukazuje stále.
Kdyby byl někdo ochotný podívat se na to osobně, mám Team Viewer.
Jak vidno, složité to je, když se po instalaci do továrního nastavení stále ve Windows update ukazují chyby a nechtějí se aktu
aktuallizace nainstalovat.
Co jsem četl na netu, má s tím problém mnoho lidí...
Zkusil jsem použít unovu ten Driver Booster ZDARMA - něco našel, něco stáhl, něco nainstaloval ale ve Windows update se po restartu stále ukazují stejné chyby.
pust si prikazovy radek jako administrator a kopiruj tam tyto prikazy na kazdy radek jeden prikaz a dej entr
c:
cd /
net stop wuauserv
net stop bits
rename %windir%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
net start wuauserv
net start bits
- pak dej znova windows update
to baleni odpovedi je pekne neprehledne pisu znova.
pust si prikazovy radek jako administrator a kopiruj tam tyto prikazy na kazdy radek jeden prikaz a dej entr
c:
cd /
net stop wuauserv
net stop bits
rename %windir%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
net start wuauserv
net start bits
- pak dej znova windows update
- pak si pust jeste ten prikazovy radek a napis do neho winver, zajima me jake mas ty windows
Tak pomohla tato instalace windows go.microsoft.com/... Chyba se ve windows update už neukazuje - mimo info o windows 11Ale počítač někdy reaguje velmi pomalu, třeba chvíli trvá než se otevře složka, nebo když otevřu v prohlížeči další stránku a někdy se na chvíli sekne.
Podle jakých rad? Když neznáš hesla majitele notebooku na Microsoft atd. tak tě to nikam nepustí abys zrušil heslo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.