Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám problém s uložištěm. Dostal jsem HDD který byl rozdělený do 2. oddílů. pokusil jsem se jít krok za krokem dle tohoto návodu. Jak spojit dva od/... bohužel jak je již pod tímto návodem v komentářích napsáno tak mám taktéž problém s tím že při sloučení nepřiřazeného oddílu mi to píše že nemám dost místa na disku. Prosím tedy o odbornější pomoc. Vlastním win 11 pro nynní mám 3 oddíly C:, D: a (E který momentálně není přiřazen).
Děkuji za odpovědi.
Nevím jestli jsem tě správně pochopil? Máš použitý disk a chceš ho vyčistit a nastavit jako nový. No pravda je, že window se to nemusí povést, také se mi jednou nepovedlo odmazat partyšny...
Já bych přepsal nulami začátek disku a pak by se měl přihlásit i ve windows jako čistý bez jakýchkoliv partitions. Pak si tam můžeš vytvořit co chceš přímo ve windows
nejsnáze se to vymazání udělá v jakémkoliv Linuxu přes cmdline (terminál, shell) takto:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda3 bs=1M
kde sda3 je adresa disku co chceš vynulovat, stačí si vypsat /dev/ složku jak se disk jmenuje
Ono stačí asi jenom prvních pár sektoru
ne tento HDD dřív byl používán na systém a další používání. Tento HDD byl ještě před převzetím rozdělen do dvou oddílů. (pravděpodobně oddíl na system a zvlast oddíl na kraviny. tento HDD jsem po té dostal darem kdy jsem zapojil do PC a následně oba oddíly naformátoval. po té jsem se snažil oba oddíly spojit do jednoho jelikož se jedná jen o jeden hard disk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.