Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení rozděleného HDD zas zpět

Od: karato* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den mám problém s uložištěm. Dostal jsem HDD který byl rozdělený do 2. oddílů. pokusil jsem se jít krok za krokem dle tohoto návodu. Jak spojit dva od/... bohužel jak je již pod tímto návodem v komentářích napsáno tak mám taktéž problém s tím že při sloučení nepřiřazeného oddílu mi to píše že nemám dost místa na disku. Prosím tedy o odbornější pomoc. Vlastním win 11 pro nynní mám 3 oddíly C:, D: a (E který momentálně není přiřazen).

Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Nevím jestli jsem tě správně pochopil? Máš použitý disk a chceš ho vyčistit a nastavit jako nový. No pravda je, že window se to nemusí povést, také se mi jednou nepovedlo odmazat partyšny...

Já bych přepsal nulami začátek disku a pak by se měl přihlásit i ve windows jako čistý bez jakýchkoliv partitions. Pak si tam můžeš vytvořit co chceš přímo ve windows

nejsnáze se to vymazání udělá v jakémkoliv Linuxu přes cmdline (terminál, shell) takto:

dd if=/dev/zero of=/dev/sda3 bs=1M

kde sda3 je adresa disku co chceš vynulovat, stačí si vypsat /dev/ složku jak se disk jmenuje

doplněno 26.07.22 16:22:

Ono stačí asi jenom prvních pár sektoru

karato*
hodnocení

ne tento HDD dřív byl používán na systém a další používání. Tento HDD byl ještě před převzetím rozdělen do dvou oddílů. (pravděpodobně oddíl na system a zvlast oddíl na kraviny. tento HDD jsem po té dostal darem kdy jsem zapojil do PC a následně oba oddíly naformátoval. po té jsem se snažil oba oddíly spojit do jednoho jelikož se jedná jen o jeden hard disk.

A jak jste se je snažil spojit? Popište podrobněji, ať neradíme něco, co máte odzkoušeno...
karato*
hodnocení

odkaz je v popisku tam je celý postup uveden

Takže jste odstranil oba svazky a následně vytvořil jeden? Velikost, jakou vám to nabídlo? O jak velký disk se jedná?
Nebo jste odstranil jeden svazek a snažil se ho přidat ke stávajícímu starému? Tuto informaci jsem po vás žádal...v popisu jsou oba způsoby...
karel556*
Ale v tom popisu je také: "Poznámka: Tato možnost není dostupná pro systémové, zaváděcí nebo aktivní svazky". A na vašem HDD systém je, takže zvolit jiný postup, který je v uváděném popisu též zmíněn.

hodnocení

0x

pěkně to popisuje pán na tomto webu lukas-vlcek.cz/...

Souhlas...ale je to pro znalejšího... než...

ani ne - je to celkem polopatisticky napsáno... - jen si nesmí poplést disky :D

No, právě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]