Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Galaxy S21+ pripojeni externiho hdd

Od: petrfe odpovědí: 18 změna:
Dobry den. Mam dotaz.
Mel jsem mobil Samsung Galaxy A70.Stahoval jsem na nej filmy o velikosti cca 30gb,ktere jsem si kopiroval na externi hdd ADATA CH11(stary cca 8let).Pak vse jelo normalne v televizi. Jelikoz pocitac nemam, tak stahuju takhle.
Telefon se mi ale rozbil, tak jsem musel poridit jiny. Nyni mam Samsung Galaxy S21+. Myslel jsem, ze pripojim hdd a vse bude fungovat jak ma, ale na tomto telefonu mi externi hdd nechce vubec nacist. Zkousel jsem u brachy na windowsu ruzne formaty a nic.
Nevite nekdo prosim jak to zprovoznit?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Zapni na mobilu síť (nejlíp Wi-Fi), připoj disk k telefonu a restartuj ho. Pokud ti nenaběhnou aktualizace sami, nech je vyhledat ručně-tj. Nastavení(ozub. kolečko)>Aktualizace software(aktualizační program Andr.7)>Stáhnout a instalovat(zkontrolovat aktualizace Andr.7)

petrfe
hodnocení

Tohle nepomohlo, mam aktualizace aktualni

hodnocení

0x
A máš ten disk napájený jinak než z telefonu?
petrfe
hodnocení

Nijak napajeny neni. Rovnou hdd v mobilu.
Myslis ze to muze byt tim?
Protoze je zvlastni, ze v slabsi a70 to jelo bezproblemu
Jo. Myslím si, že připojovat disk přímo na telefon je dokonce nesmysl. Ale dělej si co chceš ;)
olinl

maverick

Jak připojit externí Harddisk k mobilnímu telefonu nebo tabletu - YouTube

petrfe
hodnocení

Moc nechapu, proc mi tady davas tohle video.
Ja vim jak mam hdd napojit.
Jen nevim co delat, kdyz ho telefon nenacte.
Olinl
No a já snad řekl, že to nejde? Nebo co tím chceš dokázat?
olinl

maverick- nic ve zlém, jen že to opravdu možné je.. *mir*

hodnocení

0x

při vší úctě ten harddisk se tam nevejde - vždyť je tlusší a má dva a pů palce. Mají telefony jiný konektor a používal jsi jaké kabely a redukce případně? Mají jinou verzi OS, jakou? Jaký byl fs disku?; Tipuji ,že na novém používáš stejný kabel ale ještě nějakou redukci micro - USB-C.

Hlavně, co znaměná vůbec nelze načíst? Zkus v tiché mistonsti poslouchat disk a diodu, jestli se opakovaně nesnaží roztáčet.

Je mozné, že ho proudově neutáhne, i když je to divné, že starší horší to uměl.

petrfe
hodnocení

Oba meli android 12.
Ano kabely jsem pouzival stejne.
Pouzivam tuto redukci viz foto.
Nelze nacist znamena, ze se vubec neukaze na telefonu.
No v disku pri pripojeni tak jen jakoby lupe a dioda sviti. Kdyz je pripojena tak blika.
Galaxy S21+ pripojeni externiho hdd
Galaxy S21+ pripojeni externiho hdd #2

hodnocení

0x

Nepotřebujete náhodou OTG kabel

infos-geek.com/...

petrfe
hodnocení

Pouzivam redukci, ktera je vyse.

hodnocení

0x

Pokud jak píšete, disk poblikává a cvaká, tak bohužel telefon nedá dostatečný proud pro roztočení disku. Musel byste nějak dořešit externí napájení disku. Taky mám doma jeden mobil, který disk neutáhne, jen flashku či SSD. Na svém "daily" mobilu nemám problém ani s externími disky (jen to slušně žere baterku).

petrfe
hodnocení

Diky za odpoved.
Jenze nechapu, jakto ze starsi A70 to utahla a S21+ ne.
Jo to ze to zere baterku to vim no.
A ohledně toho externiho napajeni,kdyz napojim toto, mohlo by to jit?
Galaxy S21+ pripojeni externiho hdd #3
To by mohlo fungovat, ale netuším, co to bude dělat při napájení z dvou různých zdrojů, vyzkoušené to nemám.

hodnocení

0x
Mám pocit, že by mohl být problém v té redukci, která i když nebude čínský šmejde prostě dává 3 odpory navíc (kontakt, drát ,kontakt) a disk to prostě nenahodí.
Schválně to vyzkouším, mám ji před sebou (USB-C samec - microUSB samice) + OTG kabel
Provozoval jsem s tím takové kuriozity jako gigabit ethernet adaptérs usb hubem, myší, čtečkou karet
: telefon - redukce - otg kabel - hub - čtečka karet.
Ale disk ne...
petrfe
hodnocení

Jo zkus to prosim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]