Nejste přihlášen/a.
Zdrávím,nedávno jsem si koupil počítač s windows 8 a zjistil jsem že jsou stahnuty ilegalně takže nejdou dát do továrního nastavení ani přeinstalovat na 8,1 počítač měl windows 7 a mě by zajmalo jestli se stím dá něco udělatt abych měl buď win7,8,1 nebo 10.
Předem děkuji za odpověd
5x
Případně si můžete zakoupit licenci třeba na Windows 10, jen vzhledem ke stáří počítače na tom desítky nemusí jet zrovna ideálně + může být některý hardware již nekompatibilní.
2x
Řešil jsem podobný problém, koupil jsem použitý Dell PC s Windows 10, které zaboha nechci. Předpokládal jsem, že tam původně byly W7 a vyšlo to. Stáhnul jsem program Dell OS recovery tool, do něj jsem zadal výrobní číslo z nálepky na horní straně bedny. Program mi nabídl stažení a vytvoření instalačního USB W7 pro tento PC. Z něj jsem na nový disk SSD nainstaloval win7 s digitální registrací. Mám teď možnost z púvodního SSD spustit W10 a z nového SSD W7.
1x
Zdarma řešení - pokud byly W.7 legální:
Sehnat W.7 a přeinstalovat (klíč by měl být uložený v počítači, takže se aktivace provede automaticky po připojení na internet). Při instalaci nechat smazat celý disk.
Z legálních W.7 je stále možné zdarma přejít na W.10
W.7 možné stáhnout například zde.
doplněno 22.07.22 09:38:
Zapoměl jsem vložit odkaz na stažení:
To je sice pravda a klíče asi i fungují, ALE jedá se o nelegální podvodem vygenerované klíče. Otázkou je, jestli to Microsoft časem nastopne a tyto systémy se stanou nelegálními (ztratí podporu nebo přestanou fungovat).
Stejné klíče si šikovný člověk dokáže vygenerovat sám a zdarma. Když je koupí, tak jen podporuje podvodné prodejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.