Nejste přihlášen/a.
Zdrávím,nedávno jsem si koupil počítač s windows 8 a zjistil jsem že jsou stahnuty ilegalně takže nejdou dát do továrního nastavení ani přeinstalovat na 8,1 počítač měl windows 7 a mě by zajmalo jestli se stím dá něco udělatt abych měl buď win7,8,1 nebo 10.
Předem děkuji za odpověd
Řešil jsem podobný problém, koupil jsem použitý Dell PC s Windows 10, které zaboha nechci. Předpokládal jsem, že tam původně byly W7 a vyšlo to. Stáhnul jsem program Dell OS recovery tool, do něj jsem zadal výrobní číslo z nálepky na horní straně bedny. Program mi nabídl stažení a vytvoření instalačního USB W7 pro tento PC. Z něj jsem na nový disk SSD nainstaloval win7 s digitální registrací. Mám teď možnost z púvodního SSD spustit W10 a z nového SSD W7.
Zdarma řešení - pokud byly W.7 legální:
Sehnat W.7 a přeinstalovat (klíč by měl být uložený v počítači, takže se aktivace provede automaticky po připojení na internet). Při instalaci nechat smazat celý disk.
Z legálních W.7 je stále možné zdarma přejít na W.10
W.7 možné stáhnout například zde.
Zapoměl jsem vložit odkaz na stažení:
To je sice pravda a klíče asi i fungují, ALE jedá se o nelegální podvodem vygenerované klíče. Otázkou je, jestli to Microsoft časem nastopne a tyto systémy se stanou nelegálními (ztratí podporu nebo přestanou fungovat).
Stejné klíče si šikovný člověk dokáže vygenerovat sám a zdarma. Když je koupí, tak jen podporuje podvodné prodejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.