Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy s windows

Od: kuba* odpovědí: 8 změna:

Zdrávím,nedávno jsem si koupil počítač s windows 8 a zjistil jsem že jsou stahnuty ilegalně takže nejdou dát do továrního nastavení ani přeinstalovat na 8,1 počítač měl windows 7 a mě by zajmalo jestli se stím dá něco udělatt abych měl buď win7,8,1 nebo 10.
Předem děkuji za odpověd

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Jasně že jde, můžete tam klidně nainstalovat zpět ty sedmičky, pokud na ně máte licenci (Win 7 měl tuším ještě vylepený štítek přímo na počítači - zjistíte na jakou edici je licence, pokud je).
Případně si můžete zakoupit licenci třeba na Windows 10, jen vzhledem ke stáří počítače na tom desítky nemusí jet zrovna ideálně + může být některý hardware již nekompatibilní.
kuba*
hodnocení

A kde by se daly win 7 sehnat

karel556*
Třeba zde: vyhodny-software.cz/... - stačí napsat do vyhledávače "Windows 7, 8 nebo 10"a vyberete si pro vás nejlepší nabídku, výhoda je ta, že Windows mají i licenční klíč. Nebo koukněte na web Růžovka cz.

hodnocení

2x

Řešil jsem podobný problém, koupil jsem použitý Dell PC s Windows 10, které zaboha nechci. Předpokládal jsem, že tam původně byly W7 a vyšlo to. Stáhnul jsem program Dell OS recovery tool, do něj jsem zadal výrobní číslo z nálepky na horní straně bedny. Program mi nabídl stažení a vytvoření instalačního USB W7 pro tento PC. Z něj jsem na nový disk SSD nainstaloval win7 s digitální registrací. Mám teď možnost z púvodního SSD spustit W10 a z nového SSD W7.

patamat
hodnocení

1x

Zdarma řešení - pokud byly W.7 legální:

Sehnat W.7 a přeinstalovat (klíč by měl být uložený v počítači, takže se aktivace provede automaticky po připojení na internet). Při instalaci nechat smazat celý disk.

Z legálních W.7 je stále možné zdarma přejít na W.10

W.7 možné stáhnout například zde.

doplněno 22.07.22 09:38:

Zapoměl jsem vložit odkaz na stažení:

tb.rg-adguard.net/...

hodnocení

1x
Win 10 funkční licence stojí do 300kč...
patamat

To je sice pravda a klíče asi i fungují, ALE jedá se o nelegální podvodem vygenerované klíče. Otázkou je, jestli to Microsoft časem nastopne a tyto systémy se stanou nelegálními (ztratí podporu nebo přestanou fungovat).

Stejné klíče si šikovný člověk dokáže vygenerovat sám a zdarma. Když je koupí, tak jen podporuje podvodné prodejce.

Pokud se ale někdo takto ptá, je při stažení pofiderního aktivátoru adept na zavirování pc. Což se u koupi klíče z hromadné licence nestane. Navíc za tu cenu ikdyby mu fungovala rok, furt se mu to vyplatí. Ale MS to podle mne bude tiše tolerovat dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]