Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat signál WiFi přes oplechování do mobilheimu?

Od: bohumil® odpovědí: 9 změna:

Potřebuji poradit, jak dostat lepší signál WiFi do mobilheimu. Současný stav je takový, že ze směrového accespointu na RD, je vysílán signál směrem k mobilheimu na vzdálenost cca 50m. Na čelním boku mobilheimu, z vnější strany, je signál dobrý (-65-70 dbm), ale uvnitř, za oplechováním stěny, již o cca 20 dbm horší a pokud je trochu nestabilní, tak WiFi uvnitř je nespolehlivá. Pro internet na PC jsem to vyřešil tak, že jsem pro PC umístil externí adaptér s anténou do místa s dobrým signálem a USB kabelem jej napojil na PC. Takže zde již problém není. Ovšem pro internet pro mobily a NB, které používáme volně uvnitř mobilheimu, je stávající signál nedostatečný. Nějaký opakovač-zesilovač uvnitř, se mi, vzhledem ke kolísjající kvalitě slabého signálu uvnitř, nezdá dobrý. Potřeboval bych nejspíš zesilovač signálu, s oddělenou příjmovou anténou, kterou bych mohl umístit venku, v místě nynějšího adaptéru pro PC (jako adaptér) a jenž by přenesl signál dovnitř přes oplechování stěny. Poradíte, jak toto nejlépe a nejjednodušeji provést? Pro celkovou představu viz obrázek. Díky za rady.

doplněno 31.07.22 17:55:

Tak jsem, na zásuvku, v místě, kde byl uvnitř signál WiFi celkem přijatelný, osadil ten repeater Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro a zdá se, že to je nyní pro WiFi na mobily docela vyhovující. Pro vlastní PC jsem dal adapter WiFi s anténkou ven, do místa se signálem dobrým a tam to funguje rovněž OK. Tož uvidím v budoucnu. ;) Dík všem za reakce.

Jak dostat signál WiFi přes oplechování do mobilheimu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud do mobilheimu máte natažen kabel 230V z RD, tak popřemýšlejte o přivedení internetu po tomto kabelu.

jd
hodnocení

0x

To ten opakovac nejde umistit pred okno?

no tak venku musi byt antena anebo cely CPE, jak chcete.

pripadne co je ten smerovy accespoint na RD za drek?

Dej na RD Powerbeam M2 (1800,-) a ohul to plnym vykonem a na tuto to v mobilheimu pojede :-:) Kdyby ne tak zkuste MCS0 to musi jet. Nic prubojnejsiho neexistuje.

Spravne reseni je dat dva Powerbeamy 2AC proti sobe (to pojede tak 200 Mbit) a do mobilheimu natahnout LAN a tam si udelat APcko.

hodnocení

Je mi jasné, že nejlepší řešení by bylo dát na MH, v místě proti stávajícímu CPE 220 na RD, druhý a z něj kabelem napojit druhý router v MH. Bylo by to ale trochu dražší. Pokud bych umístil ten opakovač ven za stěnu (u okna je signál také už špatný, zavazí ten roh MH), tak mám obavy, že by ten opakovač do MH dostatečně signál, přes ten plech, "neprotlačil".Co tak umístit dovnitř nějaký levnější opakovač, který má dvě antény a upravit jej tak, že tu jednu anténu z něj vytáhnout "nějak" ven, do místa dobrého signálu (jenom přes tu stěnu), takže dobrý příjem by zajišťovala tato a druhá na extenderu by zase pokryla vnitřek MH. Vím, že by to bylo takové neprofi řešení, ale vyšlo by to podstatně levnější. Bylo by to reálné?
jd

Profi reseni bylo natahnout si UTP, kabel k elektrice jste snad nepolozil?

Powerbeam ma parabolickou antenu se ziskem pres 20 dBi, to vase je jenom panelka s 12dBi.

Tak si kupte smerovou Yagi, Ap se 2 radii a usetrete, noo. Nevedel jsem ze primarnim motivem je usetrit. Taky muzete udelat antenu z plechovky pd parku, tak se začínalo v roce 2001.

jestli mate ci budete mit v ceste stromy, anebo sousedi rozvinou sve wifi, tak casem RIP

hodnocení

Za rady díky. Primárním motivem není ušetřit. Ovšem je zase pravda, že jsem zastáncem "proč zbytečně prachy vyhazovat" (důchodce a šetřílek). *smich*. Ale o to nejde, ono pokud se nehledí na "náklady" jde dělat ledacos. ;)

Co se týká protažení UTP, to už bohužel nepřipadá v úvahu. Elektrika, včetně vody, protaženo společně (původní PE trubkou pouze vody) na zahradu, kde je MH a byl by to problém i dostat šikovně z baráku do té trubky.*nene*

Vzpomněl jsem si, že snad mám v NZ ještě nějaký starší router, tak asi budu volit ten druhý (příjmový) CPE 220 a router v MH. To by mohlo být celkem jednoduché, spolehlivé a přišlo by to asi taky nejlevněji. Furt mě ale láká ten fígl s tím repeaterem. Ten by byl za cca 4 kila. *smich* Sousedních WiFi je tu "hafol", ale zatím to problém není.

jd

No pokud kolisa signal, tak ono jde o to, ze jamming se deje teprve, kdyz nekdo vysila. Tedy pokud zacne ten ktery bod vysilat na stejnym kanale (a kanaly mate fakticky 3), a vysilanim myslim upload z klienta nebo dovlload z AP, no tak pak pujde i vas signal do kopru...

Takze je sance, ze vy si to nyni sice rozchodite, ale casem budete velmi nespokojeny s kvalitou linky.

ps: ktere AP ma za 400,- dve radia? To snad jedine nejaky starsi RB Mikrotik stavebnice...

hodnocení

Ten repeater mám vyhlýdnutý Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro. Mají jej na CZC za cca 350,- Kč a recenze celkem OK. Napadlo mne a tak odpoledne jsem ještě "prosondoval" signál kolem stropu (střecha není plech) a objevil jsem šikovné místo v jedné skříňce u stropu, kde je stávající signál z AP stálý a kolem -75 dBm, což celkem jde. A je tam snadno možné instalovat a připojit zásuvku 230 V. Takže koupím ten repeater a osadím jej do tý skříňky a a z ní by to mělo už pokrýt potřebný prostor. Co se týká "výhledu", tož se uvidí. Zatím by snad neměl být problém a až bude, bude se řešit. :)
Dík za reakce, rady a komentáře.
jd

Nezkoumal jsem ho, ale tyhle opakovace maji typicky 1 sdilene radio/antenu a rezim wds, tedy uz jen tohle vam snizi pasmo na 1/3, vite o tom?

Cimz nerikam, ze to nemusi stacit, ale je to reseni na prase a casem mohou byt problemy.

Pred boudou mate 100% signal a rychlost i v desti?

To uz bych se asi mozna kouknul na ten Internet over Power cable, neboli pres elektriku, nez spolehat na 50 metru! na ten opakovac!

hodnocení

0x
Wifi modul s externí anténou by taky pomohl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]