Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 15 let starý notebook Sony. Alespoň v té době pěkný kousek, příjemná klávesnice, kvalitní obraz. Funguje stále spolehlivě. Problémem je OS Windows Vista, nedochází k aktualizaci prohlížečů (Google Chrome a Mozilla). Na některé weby už se nedá dostat (např. internetbanking některých bank apod, to řeším tabletem apod.). Nyní přestal fungovat chat na FB (jinak stránky se zobrazí).
Má smysl ještě vyzkoušet nějaký jiný prohlížeč, přes který by fungoval aspon ten chat na FB?
Nebo přeinstalovat Vistu za něco jiného?
Nebo už s takto starým přístrojem nedělat nic. Jinak mě ta Vista celkem v ničem dalším zatím neomezuje.
Děkuji.
Jelikož na nějakou normální verzi Windows to už nebude stačit hardwarově, máte v podstatě jen dvě možnosti.
a) Notebook odvézt do sběrného dvora.
b) Zkusit nějakou verzi Linuxu.
Děkuji za rady. A veškeré zde uvedené návrhy tedy předpokládají odinstalování Visty (zálohování dat atd.)? Ale asi není záruka, že to, co nyní nefunguje (např. chat v FB, přihlašování do IB), určitě půjde v Linuxu nebo Chrome OS Flex?
Já to nevidím tak černě. Neznám parametry, ale tipuju, že na něm poběží Win 10 nebo při nejhorším Win 7 a ty žádné funkční omezení nemají.
Minimální požafavky pro Win 7 32 bit:
Procesor 1 GHz
1 GB RAM
16 GB volného místa na disku
Grafické zařízení DirectX 9 s ovladačem WDDM 1.0 nebo novějším
Notebook má tyto parametry (přepisuji ze štítku):
CPU:
Intel Core 2, Duo Processor, T810C Enhanced, Intel Speed Step Technology 2,10 GHz
Memory:
2 GB/Go DDR2 SDRAM
HDD 160 GB/Go
Graphics:
ATI Mobility Radeon tm X2300
Volného místa nyní cca 50 GB, ale našlo by se po "úklidu" i více.
Šel by tedy instalovat i nějaký novější Windows?
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.