Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude fungovat tv tuner v netbooku?

Od: vilkalimka odpovědí: 18 změna:

zdravím všechny, přestal nám fungovat mini notebook, co jsme si brávali na cesty, proto chci pořídit nový (jen nějaký obyčejný, ne moc náročný finančně ani technicky) a zároveň bych ráda pořídila i tv tuner, abychom na něm mohli chytnout signál DVB T2. Nikde jsem se nedočetla, že by to nešlo, ale taky jsem vyloženě nenašla, že by se to běžbě dělalo, myslím v tom mini notebooku. Jedná se mi konkrétně o UMAX VisionBook 12W. Můžu se spolehnout, že v něm bude tv tuner normálně fungovat? Musím se zaměřit při výběru PC a tuneru na něco konkrétního? Samozřejmě chápu, že musím být v dosahu tv signálu. Děkuji za odpověď, Martina

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Na kompatibilitu tuneru (driveru) a operacniho systemu a na rychlost graficke karty (vykon) notebooku.

ono se to nedela, protoze jaxsi televize je bezne levnejsi a jednoduzsi a energeticky mene narocnrjsi (tipuji tak 15-25 Watt) nez notebook s tunerem...

vilkalimka
hodnocení

takže když se píše u výkonu grafické karty, že je základní, a výkon procesoru, že je nižší, tak je to asi blbý, že...:-/

jd

No jedině vyzkoušet, aby z toho nakonec nebyla slideshow...

Ale ono dnes i ty základní grafické chipy mají jakous takous akceleraci videa... takze 1080p by to mohlo zvladat v 50 Hz... pokud teda nekoupíte něco ultra Hyper spořívého, jako byly pred 10 lety netbooky Atom tusim? Vydr 12 hodin a video na tom fakt neslo

můžete to koupit dohromady, a do 14 dnů vrátit...

hodnocení

0x
Aniz bych to měl nějak ověřené, nemyslím si že by notebook měl problém se zpracováním TV včetně hd vysílání.

vilkalimka
hodnocení

ale když se píše u daného tv tuneru, že je potřeba Intel i5 3GHz a vyšší a u vybraného notebooku je frekvence procesoru jen 1,1 GHz, tak je to asi nedostačující, ne? Nebo pletu něco, co spolu nesouvisí? I to je možné...:)

V tomto pripade je NTB vyrazne pod odporucanim vyrobcu a nepojde to.

jd

Vy jste nečetla mé příspěvky... Proč si lidi vyhledavaji snadnou cestu? ... je to složitější

vilkalimka
hodnocení

nečetla, pardon:) My jednu smart tv máme, ale nechce se nám ji pořád (tedy ne pořád, ale častěji, než by se nám chtělo) demontovat z úplně blbě vymyšleného držáku na stěně v dětském pokoji a brávat ji s sebou do karavanu. Navíc přece jenom takový noťas se tak snadno nepřevrátí ze stolu, snadněji se přemístí tam, kam je potřeba bez natahování prodlužky atd... a když už se nám ten starý porouchal, tak jsem si říkala, že je to třeba příležitost to vyřešit takhle a líp...praktičtěji. No, ale nejsem si tím teda jistá.

hodnocení

0x
Používám na kompu s i3 a chodí to úplně bez potíží. Pod Linuxem.
tv-tunery.heureka.cz/...
vilkalimka
hodnocení

aha, takže ne vždycky je nutno se řídit systémovými požadavky? To je docela dobrá zpráva. Akorát že při mé smůle a "znalostech" určitě vyberu něco špatně. Asi mi nezbývá než cesta pokus omyl

Já bych se systémovými požadavky řídil.
On noťas je většinou slabší nežli velký komp.
jd

Lidé, a zejména ženy, si nechtějí nechat poradit, oni si chtějí hlavně postěžovat.

vilkalimka
hodnocení

tak někdy možná, ale teď opravdu spíš potřebuju poradit

Ale ono se moc poradit nedá. To musíš vyzkoušet. Kup si ten tuner a potom v obchodě vyzkoušej noťas, jestli to s ním bude chodit.

vilkalimka
hodnocení

ještě poslední dotaz - notebook s procesorem Intel Core i5-5300U (2,30 - 2,90GHz) a tunner 3GHz, je to velký problém?

hodnocení

0x
Další možnost je koupit ten umax a připlatit si možnost vrátit zboží za pár stovek. kdyz to nepojede vrátit a koupit dražší. Systémové požadavky
Jsou nastrel. Nevyplatí se u okrajové záležitosti jako TV tuner aby někdo věnoval čas testování na různých pc.

hodnocení

0x
Tuner z netu můžete vrátit do 14 dnů. Tak to vyzkoušejte a uvidíte. Mě kdysi na stařičkém mnohem slabším netbooku tv normálně frčela, byť to bylo jen dvbt. Silnější procesor to stejně bude chtít třeba na nahrávání apod. - pouhé přehrávání takové nároky nemá.

lkjhgf
hodnocení

0x

Proč se prostě nepodíváte online? VLC s m4u8 adresou kanálu a je to?

cs.wondershare.com/...

Podobné dotazy:

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]