Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli u PC s 32GB RAM (a Windows 11) je ještě stále nutné mít zapnutou virtuální paměť anebo je možné ji bez problémů vypnout, aby zbytečně nezasekávala místo na SSD disku?
He he, 7 , 8 , 10 , 11 to jsou porad uplne stejne systemy jen s nekdy hnusnyma a jindy troch hezcima ikonkama, ale streva jsou porad stejne, nemej strach . Takze virtualni pamet urcite nevypinej. Tem windows je uplne jedno jestli mas 8 nebo 32GB
- presne jak pises, ja taky kdysi vypnul strankovaci soubor a bylo to chyba, nez jsem prisel na to cim to je,hezky dlouho jsem trpel, zuril a uz jsem chtel preinstalovavat, protoze to, ze jsem si hral se swap souborem jsem spolehlive zapomnel, Pak jsem ho zpet nastavil a mavnutim kouzelneho proudku bylo vse ok. Jinak ty programy nebo hry, uz nevim kdo to chtel ti samozrejme nereknou ze jim chybi SWAP nebo ze je maly
S 32G Ramky klidne PG vypni a otestuj, co to udela... podle me ji nepotrebujes. Kdyz se takhle ptas. Nebo nastav jen 2 GB. Pagefile je na to, aby aplikace mohla otevrit treba obrovskou fotku a pracovat s ni, kdyz na to nemas fyzickou RAM...
A co hiberfil, ten mas vypnuty? Ten musi odpovidat velikosti pameti
Zkusil jsem zatím natvrdo nastavit jen 4GB místo původních flexibilních 8-32GB. Ale koukám, že názory na vypnutí jsou různé..
Hibernaci mám vypnutou, to vůbec nepoužívám. Start PC od znovu mi přijde lepší, jak neustále pokračovat v tom co bylo.
A to si zase nemyslím, já zásadně používám hibernaci. Restarty ve windows proběhnou při různých aktualizacích. Za mě víc jak dostatečné.
každopádně vypni pagefile, restartuj a sleduj. Pokud nebudou problémy, tak to máš vypnutý a útěchou ti může být i to, že šetříš životnost SSD, Ono totiž zápis do buněk SSD není neomezený, jak možná ani nevíš. Čtení je v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.