Nejste přihlášen/a.
Tak především to není veřejné a je to docela magie, taky může záviset chování na délce videa (do 5minut videa a vs hodinová)
Snad jen to lze rozdělit z technického pozorování. Dá se to zjistit "odpozorovat z 2 zdrojů":
- pasivní (implicitní) zjišťování přes segmenty videa, které jsou staženy (protože video se streamuje na rozsekané segmenty) o délce třeba 10 s (opět záleží na kvalitě třeba. Asi se předpkládá , že když se segment stáhne ( + nějaké korekce jako stažení následujícího segmentu v řadě nebo když segment není osamocen, pak je asi jisté, že tam uživatel jen seeknul na chvíli a třeba ho započítá s 50% pravděpodobností) je považován segment za shlédnutý. Rozhodí to, když se přescrolluje na již shlédnutý segment a video je v cache.
- aktivní bonzování youtube.com/logevent, youtube.com/ptracking, youtube.com/youtubei ... youtube.com/generate204 - tyhle šmírácké kraviny mám zablokované
||youtubODMAZATe.com/youtubei/v1/log_event$xmlhttprequest,first-party
||youtube.com/error_204$xmlhttprequest,first-party
www.podnikatel.cz##.js-jobs-box
||youtube.com/pagead$first-party
||youtube.com/get_midroll_info$xmlhttprequest,first-party
||youtube.com/ptracking$first-party
Mám jen univerzální radu(postřeh) , co slyším od lidí, co se tomui věnujou, že pro vydělávání na youtube se počítá celková doba přehrávání videa
No ono jde hlavně o to, že když tam nahraješ video, tak to začne naskakovat velmi pomalu.
Ono tyhle ty algoritmy, to už je vyšší dívčí, jak to mají udělané, a často to nikdo ani neví, je to black box )
shlédnutí určitě není podmíněno shlédnutím celého videa, ale může to být video od videa, autora od autora úplně odlišné
No ono se ani tak nepočítá kolik bylo shlédnutí, jako spíš kolikrát bylo video spuštěno. Takže když třeba bude mít video zajímavý název, ale jinak to bude od začátku naprostá kravina, nachytá se na to spousta lidí, kteří to po pár vteřinách vypnou. Ovšem evidované to bude jako video shlédnuté.
Když se naopak bude líbit třeba jen jednomu člověku a pustí si to 10x, bude to znamenat 10 shlédnutí.
Výpočet sice neznáme, ale co víme je že existuje více hodnot, které se správci kanálu prezentují jako počet shlédnutí.
Přišlo mi na email zúčtování kolik shlédnutí měl kanál za tento měsíc: 465.
Průměrná délka pozorování videa byla: 2,94 minut.
Ale když se dívám přímo ve YT studiu na ty videa, tak tam se objevuje asi tak 3 až 4 shlédnutí za den u jednoho videa, které jsem zrovna nahrál a to ještě neznamená, že se podívali do konce. Drtivá většina lidí odejde během první minuty a dvacet vteřin. Co zůstane kouká skoro až do konce nebo zcela dokonce. U úspěšných videí mám sledovanost 12 za měsíc, u lepších 29 za dva měsíce. A když se podívám na křivku tak vidím, že z toho asi jen 23 až 29% shlédlo video v podstatném rozsahu tj. 2/3 nebo 3/4. Takže teď si vyberte, které číslo vás zajímá? Pro mě má hlavní vypovídající hodnotu spíš počet lidí, které koukli aspoň na 8-14 minut, protože pak vím, že dostali šanci informace shlédnout. Jak to přijali ale nevím, ale předpokládám, že dva až tři lidi se mnou souhlasí, protože sledovanost se drží stále ve stejných hodnotách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.