Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jakou IP adresu zadat pro konfiguraci druhého v řadě zapojeného routeru? Máme router ZTE od poksytovatele NEJ.tv, z něj vede kabel do našeho routeru Zyxel 416N a ten vysílá wifi signál. Chci u Zyxelu změnit heslo, zkoušel jsem NTB propojit kabelem a zadat IP 192.168.0.1 a místo stránky pro administraci Zyxelu mě to přesměruje na https:\\cs.ipshu.com\Ip4 \192.168.0.1.
Děkuji za rady!
Ten tvůj druhý router nastav do režimu AP, tedy jen jako vysílač a ne jako maškarádu/router/NAT. V tu chvíli se bude chovat jako klient sítě prvního routeru, vezme si od něj adresu přes DHCP, a bude jen vysílat wifi. Nebude routovat/překládat adresy...
Pokud bys to nedokázal, router dvakrát za sebou není moc moudré, no tak nastav jakoukoliv jinou adresu sítě a budeš rootovat mezi sítěmi, což jak říkám, není moc moudré... nastavíš pro druhou síť (tedy jako výchozí adresu druhého routeru) 192.168.10.1 (maska bude stejná: 255.255.255.0)
Většina routeru, i za dvě stovky s Bazoš e, se dá přenastavit režimu router na režim AP
Když tazatel poprosí, tak ti nějaký natipuju, myslim ze to byl TP LINK WR841N ale jen nejaky model a dokonce nejaka revize (oni maji treba 14 revizi od jednoho routeru, nedavno jsem to resil a uz nevim z hlavy, zda na V12 to jeste slo a na V14 (posledni) uz to neslo. Navic obe dve maji jiny wifi chip a CPU, lisi se to pomerne drasticky...
Viz firmwary tp-link.com/...
ZTE Router je od poskytovatele jako koncové zařízení, bez wi-fi. A já chtěl wi-fi. Tak jsem tam musel dát vlastní router.
Odpojte Zyxel od ZTE, připojte se k jeho administraci a nastavte si na něm pevnou adresu odlišnou od ZTE (např. ZTE má 192.168.0.1, tak Zyxel dejte třeba 192.168.0.255). Pak kabel z routeru ZTE zapojte do LAN (ne WAN!) konektoru Zyxelu.
Poté router Zyxel bude dostupný na zvolené adrese (192.168.0.255 v tomto případě).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.