Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se spánkem PC

Od: shanyo® odpovědí: 25 změna:

Vážení přátelé. Objevil se mi problém s uvedením PC do spánku. Mám W10. Když kliknu v napájení na uvedení do spánku, tak se mě někdy stane, že se počítač těsně(zároveň) při odpojení napájení znova sám probudí. Při opakování uspání už to proběhne v pořádku. Napadá vás něco, co s tím? Moc tomu nerozumím a když dám uspat, tak u toho musím sedět a hlídat jestli opravdu se uspal. Děkuji předem za rady. Šaňo.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Klikate myší nebo označíte a spustíte klávesnicí? Tipnul bych si na dozvuky myši... Po odkliknutí pohyb myši rovnou probudí, druhý pokus už systému vysvětlí, že opravdu chcete uspat.
Zkuste to bez myši

Mne to taky dělala myš na špatném povrchu, laser uskočil a vlastně to simulovalo pohyb myší

hodnocení

Myš mám bezdrátovou Logitech asi 1rok novou. Mám i záložní drátovou. Tam to dělá taky. Prostě náhodně se to jednou za den stane.

lkjh
hodnocení

0x

Režim spánku nepoužívám, lepší je podli mě hibernace.

hodnocení

Špatná odpověď. Neptal jsem se na to, co kdo používá ke krátkodobému uvedení PC do klidového stavu.

hodnocení

0x

To je specialita W10. Probouzení ze spánku ihned po uspání a nebo kdykoliv jindy. Řešení není tak jednoduché. V první řadě vyřaďte z provozu časovače pro pobuzení. Mohou ale ze spánku probouzet i různé HW komponenty.

Ty časovače se vypínají v možnostech napájení/ upravit schéma napájení/ změnit pokročilé nastavení napájení/ režim spánku/ povolit časovače proubuzení. Oba nastavit na ZAKÁZAT.

S tím HW je to složitější. Nejprve je třeba zjistit co probouzí systém.

hodnocení

Všechno mám nastaveno tak jak popisujete.

v tom případě je potřeba zjistit co probudilo váš počítač. Takže po takovémto zapnutí si zapněte příkazový řádek a napište powercfg /lastwake

dostanete tak odpověď co probudilo počítač.

hodnocení

Děkuji za radu. Zkusím to, až se to stane.

hodnocení

0x

Urcite to nebude odpoved pro shanyo , ale ostatni, pokud chcteji stabilni a vykonne PC tak pitomosti jako:

- rezim spanku

-hybernace

-rychle spusteni

MAJI VYPNUTE

Nevím jaký vliv na výkon, nebo stabilitu mají režimy hybernace, nebo spánku. Řekl bych že jen neumíte vyřešit daný problém a tak raději nepoužívate některé funkce.

Je to jakoby vám v autě při zatáčení doleva hlučelo ložisko, tak budete zatáčet jen doprava místo aby jste problém vyřešil.

to vubec nevadi ze to nevite, ta rada neni pro kazdeho, kdyz jste spokojeny tak ji ignorujte, kdyz si chcete polepsit a omezit problemy, vypnete tyhle 3.

Pravda. To je rada pro lamy *smich* Místo vypnutí probouzení, raději omezit funkčnost.

aposfjaoidpf
hodnocení

0x

Jen mě tak napadlo, že před odpojením zařízení - podobně jako u flashdisku je třeba nejprve odebrat ten HW kliknutím myši na ikonu. Když je zařízení "vypnuté" tak ho teprve můžete odebrat. Aby nedošlo ke ztrátě dat. Jestli to s tím nějak nesouvís, že se má nejprve něco odpojit/ukončit pomocí myši a pak teprve přejít do režimu spánku. Jinak je dobré chodit spát dříve, lépe se pak usíná :)

hodnocení

Tak přátelé, koukám, že nic jinýho, než legrace vás nenapadá. Škoda. Když mě poprvé instalovali v servisu W8, tak s tím také byl problém strejda googl mě s tím poradil. Teď mám úplně jiný počítač, včetně myši a odešel mě na něm disk, tak jsem musel do servisu. Tam mě dali nový, SSD, vše nádherně rychlé, znova přeinstalovali W10, která tam už nějaký rok byla, ale holt opět stejný problém s uspáním. Takže nějaké rady vše povypínat, nebo jít brzy spát jsou hloupé reakce. Když nevíte, tak raději mlčte a nedělejte si tady ze mne srandu. Počítač mám nějakejch 18let, ale ajťák teda nejsem. Přeji příjemný den.

Může ti to taky dělat sdílení médií přes síť (DLNA), pokud máš v napájení zakázán přechod do spánku při sdílení médií. Taky tamtéž zkus vypnout hybridní režim spánku.

Nebo zadej v cmd jako správce powercfg/requests a ukáže ti to, co brání v přepnutí do režimu spánku.

Níže příklad kde běží sdílení médií a stahování z netu

Problém se spánkem PC

hodnocení

Tak přátelé, jako na potvoru od té mojí žádosti o pomoc to zatím funguje. Mám na papíře napsaný, co mám kam napsat až se to stane a čekám. Uvidíme a pak se ozvu a lípnu sem obrázek, co mě to napsalo. Zatím dík.

nemamradw10
hodnocení

0x

Já bych doporučil přeinstalovat systém Windows 8. Nebo XP. Nejlepší řešení. XP jsou vůbec v poměru k jednoduchosti obsluhy nejspolehlivější systém vůbec.

hodnocení

Další Expert

hodnocení

0x
Pokud víš kdy se stalo naposled, což víš, tak se koukni do prohlížeče událostí a na tu dobu. Můžeš zjistit co se dělo a proč se oč probudil.

hodnocení

0x

Nezaslouzite si to , ale tady instaluj.cz/...

hodnocení

Tak to smaž!

Tak bylo od zacatku jasne, ze je to hazeni perel ******* *frajer*

karel556*
hodnocení

0x
SSD disk je natolik rychlý, že uspávat nebo hybernovat počítač je zbytečnost, to má smysl u HDD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]