Pokud SIM karta podporuje 4G LTE, tak je kompatibilní i s 5G sítí. Není tedy potřeba měnit SIM kartu. Jediné, co potřebujete je smartphone, který podporuje 5G. To stále nemalé procento mobilů neumí, takže je třeba vybírat dobře.
novak1*
Aha. Modem na sim kartu do notebooku mám taky jen na 4G.
Právě jsem se podíval na mobil přítelkyně - ano, má tam u mobilního připojení písmenka 5G. Takže to funguje na klasické SIM karty, musí být jen pokrytí a mobil co 5G umí.
Neexistuje nic takového jako 5G sim. Na všech sim jdou všechny generace sítí. Kromě těch úplně prvních sim. Tam jsou 4G a 5G sítě blokovány, takže je potřeba ji vyměnit za moderní, což je u operátorů myslím zdarma...
novak1*
O2 skončila 3G letos a sim karta mi jede už jenom na GSM. Telefonovat se dá ale dáta jsou pomalé. Musí být nová sim karta 4G.
tomaso
Ty úplně první SIM myslíte třeba 25 let staré, kdy bylo 5G jen sci-fi a mozna myšlenka u někoho v hlavě? Tak to asi těžko blokovali,ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.