Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé vyžadování hesla ve Win 10

Od: x2xx® odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

prosím potřeboval bych radu. Po startu Win 10 je po mě požadováno heslo. Poradíte mi jak se této otravnosti zbavit?

Předem děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Už se to tu řešilo, záleží jestli máš účet u Microsoftu 1) Jak zrušit heslo /... 2) Zrušení přihlašov/...

hodnocení

2x
Většina návodů zmiňuje postup, kdy se přes přes menu spustit (klávesa WIN+R) napíše (vyhledá) a poté spustí příkaz netplwiz a odškrtne se volba "Před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské jméno a heslo" viz
Jenže od aktualizace Windows 10 verze 2004 (známá jako květen 2020) to mnohým uživatelům nefunguje, protože tam ono zaškrtávací pole není. Je nutný zásah do registrů a vložit řetězec viz níže (vložím sem náhled příkazu, aby se nepokazilo formátování, jinak do příloh vložím jak textový soubor TXT, z kterého si můžete příkaz vykopírovat i spustitelný soubor REG, který vám řetězec naimportuje sám.)
Prikaz:
Proto nejprve zkuste, zdali tam tu volbu máte ...
Klikněte na ikonu startu, či na ikonu lupy a začněte psát příkaz netplwiz. Po vyhledání programu jej spusťte. Pokud tam bude volba viz výše, tak jen odškrtněte a máte vyhráno.
Pokud tomu tak není, tak program zavřete a opět klikněte na ikonu startu, či na ikonu lupy a začněte psát příkaz CMD. Po vyhledání programu Command Prompt na něj klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte "spustit jako správce"
V nově otevřeném okně vložte onen text v souboru prikaz.txt a potvrďte enterem. Nyní udělejte restart a až znova spustíte program NETPLWIZ, tak už tam zaškrtávací pole bude.
No a nebo můžete stáhnout soubor registr.reg, kde jsem už zmíněný řetězec do registru nastavil. Tento soubor stačí jen spustit.
PS: dvojí postup volím schválně, jsem stará škola a kdysi uživatelé neradi spouštěli "něco", co nevědeli co to udělá, takže proto postup přes příkazový řádek, kde je jasně vidět, co se dělá. Ale obojí postup dělá totéž.

istr.reg358 b
prikaz.txt134 b
Neustálé vyžadování hesla ve Win 10
Neustálé vyžadování hesla ve Win 10 #2

tomas11*
hodnocení

1x

hodnocení

0x

Používat Linux

09.07.22 14:34
hodnocení

Hmmm

Gumidku! Co to je za kravinu? Tohle fakt není ráda.

Proč kravina? Taky řešení či rada. Já sám jsem na spoustu věcí u W10 rezignoval a místo toho, abych to zdlouhavě ladil, jsem přešel a jsem šťastnej s Mintem jak blecha.

Je to principove stejně jako když se tě zeptám na řadu s autem protože nejede a ty mi řekneš kupuj si nové. Jak mi pomůžeš?
Krom toho win nastavit lze, ale nedělal bych to.

Pokud by jsi měl Š120, která je tsně před smrtí a dnes se na ni blbě shání origo díly, tak ano. Radil bych koupit nové. Stejně tak, pokud by jsi zdědil jako matka samoživitelka Volvo XC90 a neměl na servis a drahé díly. Pak bych řekl prodat a koupit nové (jiné).

Nevidím na tom nic špatného, pokud sám vím, jaká jsou windows tragédie.

karel556*
Tragedie je naříkat na Windows, desítky mám od jejich začátku a nemohu si na ně stěžovat ani v nejmenším, ovšem někteří méně zdatní jedinci je nezvládli tak od nich odrazují i ostatní že ano?

mojerada
hodnocení

0x

Přeinstalujte na Windows XP, kde tato povinnost zadávat heslo není. Je to tam jen pokud si vytvoříte nový účet, ale s jedním účtem to není.

Proč XP?

Windows 7 to taky nevyžadují

Mam Win.11 a také heslo nevyžadují. Musí se zrušit přihlašování heslem.

Velmi špatná rada.
Jak ve win xp tak i dalších lze nastavit autologon i když má pc více uživatelů- logicky tedy lze přihlašovat automaticky jeden
poslednimudik

Poslednímu dík za autologon, vyzkoušel jsem a funguje. Ale čtu že od určité aktualizace W10 to nefunguje, tak bude třeba zbavit se W10 a přeinstalovat na něco lepšího jako W7 nebo ještě lépe Win XP.

Proč na XP? Jenom kvůli potřebě zadávat heslo? To je takový problém zadat heslo?

"čtu že od určité aktualizace W10 to nefunguje" -> Nefunguje pouze postup, který koluje na internetu. Možnost nezadávat heslo stále funguje, jen se musí udělat onen zásah do registrů, buď aby se znovu objevilo ono zaškrtávací pole, nebo aby se nastavil autologon (DefaultUserName, DefaultPassword a AutoAdminlogon)

kuk*
hodnocení

0x

Toto si přečtěte: wintip.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]