Nejste přihlášen/a.
Potřebujete běžný notebookový zdroj 19V, který by snad měli mít všude. Jediné co si musíte ohlídat je konektor. Nejlépe vzít s sebou do elektry vadný zdroj, podle konektoru a parametrů na štítku vám tam vyberou náhradu.
A dá se v domácích podmínkách nějak zjistit zda je ta nabíječka fakt ko nebo je to noťasem? Mám jej jen 2,5 roku. Předchozí jsem měla snad 10 let. Díky.
Nejjednodušší je vyzkoušet ji na jiném notebooku. Jinak je potřeba změřit napětí při nějakém zatížení. Třeba odporem nebo žárovkou.
Pokud máte vadný zdroj, což asi bude i váš případ, tak je potřeba ten zdroj vyměnit. Nejeví se mi jako moc pravděpodobné, že by byl v háji třeba jen napájecí konektor. U vadné baterie by notebook vesele fungoval dále přímo na zdroj
Jinak co se zdroje týče, musí mít stejný konektor, stejné napětí (tolerance +- 1,5 V) a proud / celkový výkon buď stejný nebo vyšší než původní. Takže má-li původní zdroj 19V 3,42A, je náhrada 20V 4,5A v pořádku, ale třeba 19V 2,1A už ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.