Nejste přihlášen/a.
Jakou vybrat tiskárnu? Aby to nezasichalo, tak preferuji Lasserre
Óčko mi padlo na tuhle: multifunkcni-zarizeni.heu/...
co si o tom myslíte? Wiki určitě potřebuji, pro tisk z mobilních zařízení, skenování se taky hodí, a teď jenom otázka nákladovosti na A4. Tisknu spíše sporadicky
No já bych raději pár korun přidal a koupil kvalitní tankový inkoust. Pověsti o zasychání tankových systémů jsou blábol, zasycháním trpí klasické inkoustovky co jsou za pár korun a kupují se do nich předražené tiskové hlavy s kazetou.
Provozní náklady jsou prakticky nulové (jednotky halířů), s dodanými inkousty vystačíte několik let a případný dokup lahvičky je cca 150 Kč. Nehrozí problémy s čipem na neoriginálním toneru u laseru.
Například
Také jsem tomu před několika lety nevěřil (profesionálně jsem byl proti inkoustům protože se mi dostaly do rukou ty klasické šmejdy) a teď jsem rád že mne přesvědčili že kupovat domů lejzrovku je blbost.
Co člověk to jiný názor na tiskárnu, ideálně poptat názor u třech prodejců nebo u servisáků, nejlíp těch, co je opravují denně. Tu co jsi vybral bych klidně vzal s ohledem na cenu a použití. Používám podobnou s "revolučním" dosypem náplně
Tak mě napadlo, za kolik se dá sehnat toner pro. HP M140WE?
Tady jste někde psali o tonerech za 300 (asi neorigo), tahle tiskárna HP je asi moc nová, aby k tomu byly neorigo tonery...
Já zas neznám abel. Každopádně tahle tiskárna tuším že top dva nebo to 3 na Heurece, vyšla teprve letos, ale je otázka, zda ten alternativní toner bude někdy k dispozici anebo nebude nikdy k dispozici, kdyby to byla třeba slepá větev a toner pouze pro jeden druh tiskárny...
Hmm, a podíval jste se na cenu tisku?
Náplň co v tiskárně je má vydržet na 300 stran. Normální origoš stojí 1036-1300 a má výtěžnost 950 stran. Zkuste si ta dvě čísla podělit, a pak to porovnejte s náklady na tisk u EPSON EcoTank které se udávají jako 0.001-0.002$ což je kolem 3-4 halířů. A to už nemluvím o tom, že laserovky jsou obecně choulostivější na kvalitu papíru, na Epsonu přitom s oblibou používám jako šmíráky volební lístky (to by asi laser nezvládnul a zacuchal).
ABEL je firma vyrábějící a prodávající náplně do tiskáren, jak originální tak i svoje a některé od jiných výrobců. Jsou z Opavy a jejich obchoďáci jezdí za zákazníky po celé republice. V zaměstnání jsme je měli vytipované jako kvalitního dodavatele, který ručí za dodané výrobky a i za eventuelní poškození tiskárny. Pro mne je to etalon kvality.
Situace asi podobná jako u EcoTanku. Vím, že HP taky takové tiskárny dělá ale nikdy jsem ji neměl v ruce.
Ja tisknu spokojene jeste na HP LJ 5L (minule stoleti) jenze ma jen LPT a tak k ni musim mit printserver s LPT (Asus WL500g) a nemam k ni driver na Win11, takze k tomu musim mit stary notebook a neumim na ni ani tisknout z tabletu (app HP SMART ji nepozna), takze potrebuji inovaci... Inkoustovky se mi NEOSVEDCILY... Tisknu malo a sporadicky...
Treba nekdo chytry mi rekne, kde sehnat driver pro Win, jak na ni tisknout z tabletu (je v siti viz oleg.wl500g.info/... )
jd... nepotřebuješ printserver a LAN
Stačí i Centronics na USB převodník.
Mám takto propojenou jehličkovou tiskárnu.
stěžuje si na LPT, takže asi LAN nepožaduje, jen ho plně využívá, když už ho má. Ale třeba se pletu.
Osobně jsem tu starožitnost vyhodil (HP 6L) a nechal si jen Epson jehličkovku, která je kompatibilní i s WIN11 a snad vším
jd: jaké inkoustovky? Tys měl v ruce EcoTank nebo ekvivalent od HP? Pokud ne, tak jen plácáš nesmysly, já totiž se starýma inkoustovkama za pár stovek mám také špatné zkušenosti. Ale EcoTank každému s čistým svědomím poradím.
Ona je pak starost jeste o USB driver toho prevodniku... mam spoustu USB kramu, kde drivery skoncily s Win98, 2000, XP (a novejsi proste NEJSOU)..
Treba jeden UMAX skener, usb jde max. do Win2000 nebo jeden voip adapter...
No tyhle jsou notoricky rozsirene chipy a jeste jeden winchip nebo jak, ten je z nich nejhorsi... ale ty proprietalni to e hruza, bez podpory
a drivery tiskaren jakbysmet. Ale zase vyhodit hplj 6L nebo co to mam jen kvuli absenci driveru neni to skoda? Toneru mam jeste dost
5L/6L je prehistorie, dříve či později se projeví steření gumy na té pacce o kterou se opírají v zásobníku papíry. Možná se to dá amatérsky opravit, předpokládám že náhradní už se dnes neseženou.
Poslední 6L jsem měl u servisního počítače na centrální rozvodně, tam to nebyl nijak moderní systém a tak ještě fungovala.
Dnes vyklesala HP M140we pod 3500,- Kč ale
ta M140we má nejspíše nějaké napojení na HP+ a je o 2000 levnější než M140w
Má ji nékdo? Lze ji provozovat bez toho HP+ anebo ne? Tedy lze ji provozovat bez internetu?!
Z tohoto srovnání moc moudrý nejsem heureka.cz/... a tu M140w = 7MD72F nemohu ani na oficiálních stránkách výrobce najít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.