Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor zobrazuje banding

Od: monitorsuper odpovědí: 1 změna:

Nevíte, od čeho se mám odpíchnout, když chci zjistit proč můj LCD monitor vykazuje banding(když si někde zobrazím proužek s přechodovou výplní od černí po bílou), když si zobrazím gradient od bílé po černou? A jak ho eliminovat? Zkoušel jsem kontrast, barevný předvolby HDMI/Displayport ,... Paradoxne volba rozhah HDMI zrovna je na něm zašedlá. Monitor je 8bit + FRC= "10bit". Mělo by o jít 4K kvalitní monitor pro CAD/CAM, design, i když jen s sRGB gamutem(tím ale spíš, v užším prostoru se banding projeví méně než na moderních P3/ AdobeRGB..., tak taky 10bit má větší smysl)

Zatím jsem nezkoušel víc počítačů,, ale přirozeně hledám řešení bez ohledu na zdrojový pc

Je třeba divné,(pěkné,správné, hezké) že interní displej neukazuje banding vůbec. Jiný externí monitor (8bit) taky ne (když nastavím kontrast na výchozích 75)*

Trochu k vzteku je, že kadždý výrobce má neutrální hodnoty jinak... Default-nativně kontrast 75 vs 50, ostrost 5/10, jinde je stupnice -5 – +5

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Tvůj dotaz je zmatený, uveď přesně monitor, výrobce, fotky

jinak ti poradím akorát club brandingu, který asi nechceš :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]