Ahoj všem prosím o radu. Před 7 lety jsem pořídil tuto desku GIGABYTE GA-H61M socked 1155 i5 3.4 graf karta gigabite 4gb zdroj 500w. Pc se normálně vyplo večer druhý den jsem jej chtěl zapnout a objevila se jen úvodní obrazovka gigabite a dal nic klávesnice reaguje jen na ctrl+alt+děl. Deska nikdy nepipala a ani nebude nezapinal jsem to. Zdroj jsem proměřoval a zda se být v pořádku. Do toho dne žádná chybová hláška vše 7 let bez problémů. Mám pocit že asi deska v háji
Zkus tam vlizt do BIOSu přes ten Del a koukni jesi se ti objevuje v bootu disk..bez disku to taktéž nenabehne když nemá z čeho..i když by to mělo hodit chybu ještě před touto obrazovkou..ale zkus se tam podvat.to je takhle narychlo jediný co mě napadá.no a pak se koukni co ti BIOS ukazuje u hodnoty větráku na CPU.. známýmu se to takhle zaseklo a nevěděli sme proč pak v servisu řekli že byl špatnej konektor u větráku na CPU..asi nějaká ochrana že to v BIOSu ukoazovalo kraviny a díky tomu to nedovolilo spustit..
Ahoj díky za odpověď. A to je právě to nefunguje žádná z kombinaci na této obrazovce. Pc jsem si před 7 lety skládal sám a vím jak se do BIOSu dostanu. Ale nefunguje nic z toho co na obrazovce je a dal se nic neděje jen tato obrazovka. Pro restart to je jediné na co reaguje je ctrl+alt+del po stisknutí se vynutí restart a naběhne to opět jen do tohoto bodu. Kontroloval jsem snad všechny komponenty paměť RAM je v pořádku grafickou kartu jsem vytáhl větráky jedou vše nepotřebné odpojeno. Proměřit jsem i zdroj měl by být v pořádku. Baterii na desce jsem vyměnil a nic
Zkus ještě vyměnit ten HDD či SSD za funkční (s nainstalovaným Oper. Systémem), třeba si půjčit i externí HDD/SSD. Jak píše petrm-bez O.S. se to nerozjede..
petrm
Co to je za nesmysl? Bez OS se PC rozěběhne a ohlásí, že nenašel OS. Jak bys jinak chtěl instalovat OS? Do BIOSu se taky dostaněš i bez OS.
Nenapsal sem že se PC nerozbehne.asi neumíš číst.je tam napsáno že to nenabehne bez HDD což je pravda.mysleno to bylo tak že se to bez HDD dál prostě nehne.o startu celého pc bez disku nepadlo ani slovo
petrm
Tazatel píše, že se nedostane ani do BIOSu, to není problém neexistujícího OS.
olinl
petrm. -někde jsem možná přehlédl, že se nemůže dostat ani do B.I.O.Su, tak se hned nerozčiluj..
Pánové prosím. Do pc jsem dělal, vím jak do BIOSu a ten se rozjede i bez HDd. V případě vadného disku vypíše chybu disku. Tady je problém že nenajde ani do BIOSu. Nepomáhá ani restart ani vyjmutí baterie na základní desce ani reset CMOS. Zkustane jen tato byla obrazovka a jediné klávesy na které pc reaguje je ctrl+alt+del. Nikdy jsem se s ničím takovím nesetkal. Podle mne je to vadná deska ale chci si být jistý než začnu nakupovat.
olinl
Z mého pohledu jsi vyčerpal všechny možnosti, osobně bych zákl. desku dal na hromádku "sběrný dvůr", deska si myslím že nebude podporovat příchozí Win11, tak se podívat po nové.
mira1983
No v pondělí ji nechám prověřit a uvidím. Díky za odpovědi. Jinak skládal jsem ho tehdy aby mi stačil na věci co chci dělat s tím že jej budu dál upgradovat. Což jsem taky udělal. Za mne na moje potřeby stačí nejsem gembler ale občas si na odreagovacku zahraj i nějakou tu hru Scum jede krásně bez chyb a to na high kvalitu. Succubus taktéž a to nejsou zrovna staré hry. Nejvíc mne štve ale koníček Blender v kterém teď nemohu pracovat. A pro mne koupě nového PC je nedosažitelna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.