Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestavení chlazení

Od: martinjuricek odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji vyřešit chlazení (proudění vzduchu) k jednomu přístroji v chodbě. Počítám s 2x pc ventilátor 120*120 a potřebuji to sestavit tak, aby mě to běželo na 230V. Ideál vše objednat z jedné stránky. Ventilátory mají 3-pin a napájení jsem se díval vesměs konektor 2,5x5,5mm. Díky za rady

czc.cz/...

czc.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Proč nepoužijete ventilátor na 230V?

hodnocení

3x

Pokud jsou ventilátory na 12V, tak je spojíte paralelně a připojíte ke zdroji co jste vybral a je hotovo. Akorát čtu, že ventilátory mají 3 piny, tak musíte zjistit, které piny jsou napájecí. Ten třetí pin je zřejmě indikace otáček, ten nemusíte zapojovat.

hodnocení

1x

Já osobně bych si vybral něco z GME a na 230V.

Cenově to vyjde podobně jako 2 ventilátory na 12V se zdrojem... A u 230V je zpravidla větší výkon, tak že lze zvolit i jinou variantu... Nejlepší je s ložiskem Vapo MagLev, tedy v magnetickém poli, kde by mohl ventilátor i něco vydržet... Fluidní ložisko je obyčejné kluzné ložisko, trošku mysterizované fluidním olejíčkem... :)

gme.cz/...

hodnocení

0x

Pokud vám nezáleží na hluku, spotřebě a záruce, je ideální ventilátor na 230 V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]