Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení spotřeby stolního PC

Od: juraja® odpovědí: 6 změna:

Chci se jen ujistit.

Když z PC odpojím grafickou kartu (NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, TDP 120W) a pojedu jen na grafiku v procesoru (Intel Core i5-8400)

Tak o dost razantně snížím spotřebu PC

Chápu že těch TDP 120W je při zátěži (plném výkonu)

Hry už nehraji, není čas a bohužel nevychází nic co mne zaujalo.

PC používám jen na net a offis, email.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedině zkusit něco podobného, s externí grafikou v PC a bez ní. Těch typů je více, různé ceny i vybavení...Měření napětí, proudu, příkonu i spotřeby. K dispozici je graf spotřeby po dnech i měsících... toto. A můžete použít i jiné...

hodnocení

Bože já sem vůl, Jak jednoduché, vždyť ten měřák zprvního odkazu, mám doma někde v šuplíku*alene*

Dík za osvěžení paměti*pivo*

hodnocení

0x
Řekl bych, že reálně se sníží spotřeba o jednotky wattů..

hodnocení

0x

Z hlavy nevím, ale můj odhad je 10-20W. Musíš šikovně hledat recenze , ale nevím čeho, sestavy, nebo 2 recenze počítače bez nvidia a sní které jsou porovnatelné .

Nevybavuji si druh recenze, který by testoval počítač s grafikou a bez.

hodnocení

Práve že sem žádnou recenzi nenašel, proto se ptám.

kare
hodnocení

0x
Prodat a koupit notebook, pak budete se spotřebou úplně jinde. *frajer*
Jinak wattmetr do zásuvky nestojí tolik... (250,-).
Můžete si zkusit i různá nastavení monitoru, (stejně tak i televize, je to na výsledném příkonu spotřebiče znát).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]