Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vyšší el. spotřeba u PC?

Od: brunecova® odpovědí: 4 změna:

Je nějaký rozdíl ve spotřebě el. energie když budu číst tady na poradně, sledovat filmy stažené do PC, nebo při stahování filmů? Vím, že každý PC má jinou spotřebu, jenom mne zajímá, zda se zvedá spotřeba el. energie.

Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert
hodnocení

5x
U těchto způsobů použití bude rozdíl zanedbatelný. Mírně vyšší by spotřeba mohla být u sledování filmů, ale podle mě to bude sotva měřitelné. Ale samozřejmě na tom, co počítač dělá, záleží - třeba při vytváření videí nebo hraní her by šla spotřeba nahoru dost výrazně, nemluvě o těžení kryptoměn.

hodnocení

3x
Zátěž na procesor a výkon grafické karty bude jednoznačně vyšší při zpracování videa než při běhu prohlížeče webových stránek. O kolik to bude, vám nikdo neřekne. To záleží na spoustě faktorů jako je rozlišení stránek, použitý formát komprese videa atd atd.
hodnocení

Děkuji za odpověď. Pokud jsem to správně pochopila, tak čtení na webech má nižší spotřebu el. u PC, než stahování filmů. Omlouvám se,že jsem se asi špatně vyjádřila, ptala jsem se zda je vyšší a ne o kolik.

Přeji příjemný zbytek dne.

jysikwmf

Mužete to o sebe změřit pomoci měřiču spotřebe energyje do zásovfke (např. www.alza.cz/hobby/solight-dt26-d5481011.htm)

O prohliženi stránek hodně energie žere třeba reklama. Póšteni staženéch filmu bode pravděpodobňéš miň náročny jak sledováni jich online.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]