Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

W10 dvě okna na jednom monitoru

Od: bezradnywoknar odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz k W10. Na jednom monitoru mám otevřené dvě okna. Dělám to tak že okno dorazim na levou hranu monitoru a okno se mi odevře v levé polovině monitoru. Když si otevřu další okno nebo soubor a přetáhnu ho na levou polovinu monitoru, tak si mi okno nebo soubor zobrazí v levé části monitoru, ale v právé části monitoru se mi otevřené okno překryje seznamem všech otevřených oken. Pak musím kliknout do otevřeného levého okna a seznam zmizí. ak zabránit tomu aby se mi okno v pravé časti překrylo tim seznamem. Zkoušel jsem win+šipka a nic. :(

W10 dvě okna na jednom monitoru

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná jsem ten problém úplně nepochopil. Z toho seznamu otevřených oken je potřeba si buď vybrat, nebo kliknout někam mimo, pak ten seznam zmizí. Chápu ten seznam jako dotaz "co chceš mít na druhé polovině obrazovky?" a je tedy potřeba provést nějakou interakci - kliknutí do seznamu nebo mimo.

bezradnywoknar
hodnocení

Jde mi spíš o to aby se ten seznam vůbec nezobrazoval. Protože mi zakryje pravé okno, a já miuím klikat někam do prostoru. Ano ze zobrazeného seznamu si lze vybrat ale to nepotřeuji. Zvláštní ve W7 to funguje jak má. Druhý problém je když mám v levé části monitoru program a otevřu jiné okno, tak se mi jednou otevře přes celé okno, jindy jen před levou část.

MLuvim jen o levém okně, ale funguje to tak blbě i naopak :)

Asi narážíte na vlastnost W10, kde okno dotažené k okraji automaticky umístní případně roztáhne.

hodnocení

0x
Win 10 asi předpokládají, že máš oba soubory otevřené, pak jeden vezmeš, mrsknes na kraj jak píšeš a rovnou ti dají vybrat co chceš na druhou stranu. Je to vlastnost. Btw win11 to mají ještě trochu promakanejsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]