Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, přátelé. Po pečlivé úvaze a zvážení bych se rád zeptal na to, zda i člověk, který nemá IT obor může pracovat jako SAP PP konzultant. Sám se učím programovat v Pythonu, znám náležitosti řízení podniku a podnikových procesů ale nemám praxi na této pozici. Může v určitých případech potencionální zaměstnavatel i nováčkovi dát šanci? Prosím o konstruktivní názor/ kritiku/. Je tu někdo, kdo s tímto programem již pracuje či pracoval?
Asi takto, ve velkém korporátu to může být celkem problém, protože často mívají personalisty, kteří rovnou odfiltrují třeba podle kritérií v CV a ani nezvou na pohovor. Setkal jsem se s tím hlavně u bank, pojišťoven a státem vlastněných firem (ČEZ, ČEPS, apod.).
Za mě dělám na L2/L3 supportu u jedné americké firmy. Byl jsem přísedící u pohovorů na posily do US i CZ týmu a po pravdě řečeno ne vždy praxe, obsah CV a absolvované školy odpovídal schopnosti uchazeče. Třeba na náš projekt si lidi hledáme napřímo bez personalistů, kteří měli tendenci nám špatně odhadnout technický potenciál a zahazovali nám schopné lidi a zase naopak nám měli tendenci propustit i takové experty, kteří nebyli schopní i s hotovým Bc. napsat jednoduché SQL a poznat, že je blbě napsaná WHERE podmínka
Přímo u SAPu asi podle mě máš šanci poměrně nízkou, na druhou stranu u konzultanta pro střední / menší firmy když předvedeš, že umíš logicky myslet, navrhnout smysluplný activity diagram a obhájit si svůj postup, tak je to spíše osloví jak nabušené CV a diplomy a při tom bys tápal u prvního decision v diagramu Krom toho když budeš mít nacvičené, přiměřeně sebejisté povídání u pohovoru, motivaci proč chceš tuto práci dělat a případně ukážeš i nějakou ukázku tvých Python experimentů, tak není od věci to aspoň zkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.