Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SAP PP konzultant - zaměstnání

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás, přátelé. Po pečlivé úvaze a zvážení bych se rád zeptal na to, zda i člověk, který nemá IT obor může pracovat jako SAP PP konzultant. Sám se učím programovat v Pythonu, znám náležitosti řízení podniku a podnikových procesů ale nemám praxi na této pozici. Může v určitých případech potencionální zaměstnavatel i nováčkovi dát šanci? Prosím o konstruktivní názor/ kritiku/. Je tu někdo, kdo s tímto programem již pracuje či pracoval?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi takto, ve velkém korporátu to může být celkem problém, protože často mívají personalisty, kteří rovnou odfiltrují třeba podle kritérií v CV a ani nezvou na pohovor. Setkal jsem se s tím hlavně u bank, pojišťoven a státem vlastněných firem (ČEZ, ČEPS, apod.).

Za mě dělám na L2/L3 supportu u jedné americké firmy. Byl jsem přísedící u pohovorů na posily do US i CZ týmu a po pravdě řečeno ne vždy praxe, obsah CV a absolvované školy odpovídal schopnosti uchazeče. Třeba na náš projekt si lidi hledáme napřímo bez personalistů, kteří měli tendenci nám špatně odhadnout technický potenciál a zahazovali nám schopné lidi a zase naopak nám měli tendenci propustit i takové experty, kteří nebyli schopní i s hotovým Bc. napsat jednoduché SQL a poznat, že je blbě napsaná WHERE podmínka :)

Přímo u SAPu asi podle mě máš šanci poměrně nízkou, na druhou stranu u konzultanta pro střední / menší firmy když předvedeš, že umíš logicky myslet, navrhnout smysluplný activity diagram a obhájit si svůj postup, tak je to spíše osloví jak nabušené CV a diplomy a při tom bys tápal u prvního decision v diagramu :) Krom toho když budeš mít nacvičené, přiměřeně sebejisté povídání u pohovoru, motivaci proč chceš tuto práci dělat a případně ukážeš i nějakou ukázku tvých Python experimentů, tak není od věci to aspoň zkusit.

hodnocení

0x

ürčitě šanci máte lepší někdy je člověk se zajměm bez vzdělání než člověk se vzděláním bez zájmu, ale nevím jestli si to firmy uvědomujou

hodnocení

Děkuji za "kompliment":) Z tohoto úhlu pohledu souhlasím s Vámi. Určití zaměstnavatelé si to uvědomují, jiní ne.

divsk*
hodnocení

0x

Záleží jestli se jedná o pozici junior nebo senior. Na juniorskou pozici šanci určitě máte, ale záleží kdo se jim přihlásí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]