Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hry do práce

Od: robcar® odpovědí: 14 změna:
Ahojte,
mám pro vás ošemetnou otázku a rozhodně nikoho nechci navádět, aby v práci hrál hry. Ale někdo v práci potřebuje odreagování, a to i přesto, že šéf by to neschválil.
Znáte nějakou hru, kterou můžete hrát i v práci a která nebude provokovat kolegy? Neřeším teď fakt, jestli je hra on-line na prohlížeči nebo zdali se musí nainstalovat.
Napadají mě staré hry typu belegost nebo jiné textovky. Ale lákalo by mě třeba nějaká hra typu nákup/prodej jako je třeba v port royale, ale bez grafického zobrazení.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kolegy nebude provokovat hra na mobilu (Candy Crush Saga).

hodnocení

2x

@robcar - Ale někdo v práci potřebuje odreagování, a to i přesto, že šéf by to neschválil.
Co šéf, ale on to neschvaluje, ba přímo zakazuje zákon - předpokládám, že požadavek "bez grafického zobrazení" se netýká vašeho mobilu.

ZP § 316

(1) Zaměstnanci nesmějí bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele včetně výpočetní techniky ani jeho telekomunikační zařízení. Dodržování zákazu podle věty první je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat.

Poté může i následovat postup podle § 52 g) cit. normy.

hodnocení

Tak to jsem netušil :) děkuji za info :)

Jo, synku - život je plný překvapení *smich2*

hodnocení

0x

Měl byste pracovat jako OSVČ, potom můžete hrát jakoukoliv hru,ale jako zaměstnanec jsem proti, přestože se někdo občas nudí. Ale za hraní určitě placený nejste. Potom mě napadá ještě vymýšlet různé hry, mít to jako zaměstnání. Ale když si představím např. kominíka, pokrývače, pokladní, dělníka u pásu, jak půl směny si hrají, tak mi připadá hodně ujeté a sobecké , vůbec mít tyhle starosti. V práci jste od toho, abyste pracoval, proto si myslím, že se opravdu nudíte a tento dotaz je myšlený jako vtip.

Tohle je poměrně zajímavý problém. Za co je vlastně zaměstnanec placený? Pokud má výkonovou mzdu, je to jasné. Ale pokud má hodinovou mzdu, tak za co? Za to, že 100 % svého času, energie a schopnoatí odevzdá v pracovní době zaméstnavateli? Takto zákon povinnosti zaměstnance nedefinuje, ta definice povinností je poměrně vágní. "Pracovat řádně podle svých sil" pro někoho klidně může znamenat 7 hodin z osmi prokecat na sociálních sítích a jen hodinu pracovat. :)
hodnocení

Děkuji za názor. Vy asi nebudete milovnice her, spíše odpůrce, že? Ale asi se v práci také nudíte, když máte čas odpovídat :)
Prvoplánově to nebylo myšleno jako vtip, ale jsou povolání, které vyžadují velké soustředění a poté potřebujete něco na uvolnění. Ostatně jsou na to i studie a ne nadarmo mají firmy typu Google relax room.
Jestli jsem zaměstnanec, ředitel, OSVČ, brigádník nebo DPP asi nehraje roli. Nejsem placený od hodiny, ale od výkonu.
hodnocení

Tomkk: teď jste na to kápl. Spousta lidí tohle hraní odsoudí, ale ve finále sami prokecají u kafe půl směny :)

V práci jsem se nikdy nenudila, pracovala jsem jako OSVČ a nyní jsem v důchodu, tak mám času na odpovídání dost. Měla jsem i zaměstnance, byli placení za práci a ne za hraní. Nakonec si vydělali dost, pokud by neodváděli práci, kterou měli, tak by u nás " pracovat " nemohli. A na hry jsem dřív opravdu čas neměla, proto ani dnes jim nějak zvlášť nefandím. Někdy si zahraju karty a to je vše.

nemamjmeno

@lenulakr asi záleží na typu práce. My v práci máme například fotbálek, kulečník, Xbox.

My jsme se zaměstnanci občas po práci poseděli, zašli na večeři, ale pracovní doba se tak jmenuje, protože se pracuje. Pokud s vámi v pracovní době šéf hraje kulečník, tak je něco špatně. Ale z jeho strany. Po práci, o víkendu, na tom nevidím nic divného, ale v pracovní době, na to jsem asi špatně vychovaná.

mnd®
hodnocení

0x

robcar: a to si ještě představte,že jsem v práci jako pečovatel o manželku dvacetčtyři hodin denně a ještě stíhám hry a rozhodně se nenudím.A ještě i stíhám na něco odpovídat a pracovat přes internet.Taky mám zapnutej sporák a dělám papu.

hodnocení

Věřím, že víte, o čem mluvím. Ve vašem zápřahu jistě oceníte nějakou pěknou hru ;)

pablo
hodnocení

0x

Shakes & Fidget si myslím že je fajn alternativa. Hra se dá jak stáhnout na PC tak i na mobil (popřípadě v prohlížeči)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]