Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnutí wifi na NTB HP EliteBook 8440p

Od: oldrichhlousek odpovědí: 18 změna:

Prosím o radu - nějak záhadně jsem si na tomto ntb vypnul připojení wifi (ne všude totiž mohu na pevnou síť s kabelem...) a nemohu to nahodit zpátky, můžete mi prosím někdo poradit? Nejspíš nějaká klávesová zkratka nebo na řádku ikonek pod displejem? Děkuji za pomoc, Hloušek

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x

U Windows Start>Nastavení(ozubené kolečko)>Síť a internet>WI-Fi (pokud máš vestavěn nebo přidán externí wifi modul) a přesunout/povolit/zapnout virtuální tlačítko právě do polohy zapnout. Další bude vyhledat dostupné sítě.. Nebo kliknutím na dolním řádku na ikonu internetového připojení pravým myšítkem a vybrat volbu Odstranit potíže.

vladovlado
hodnocení

0x
A ked mne to nejde ani tymto sposobom? Potreboval by som fyzicky nejakou klavesovou skratkou alebo tak nieco zapnut wifi. Lebo aj ked je v nastaveni zapnute, tak stale nejde. Dakujem.

Tak bych se napřed podíval do "správce zařízení" jestli je tam vůbec wi-fi adaptér v "síťových zařizeních" přítomen (nainstalovaný) a viditelný (u mne je to třeba ten Realtec RTL8188CUS Wireless LAN). Pokud ano, chtělo by to asi ten síťový adapter (wi-fi) resetovat, popř najít aktuální ovladače. Pokud tam žádný není, pak je třeba jej doinstalovat.

Zapnutí wifi na NTB HP EliteBook 8440p
vladovlado
Aj to som urobil. Aj som ten ovladac odinstaloval a pri opatovnom zapnuti si ho PC nainstaloval sam. Ked dam riesenie problemov, tak mi vypise, ze mam fyzicky zapnut wifi, lebo nie je zapnute. V nastaveniach ho zapnute mam ale nevie najst ani ziadne dostupne siete. Synovi to vypadlo pocas prace, takze mam podozrenie, ze stlacil nejaku kombinaciu klaves a vypol to. :)

Pokud předpokládám, že NTB nebyl rozebíraný z důvodu třeba výměny HDD nebo RAM a následkem toho zapomenuto fyzické připojení kablíku k modulu wi-fi, tak zkuste ještě tohle:

Nabídka Start -> Ovládací panely a vyberte kategorii Síť a Internet. Potom klikněte na Centrum sítí a sdílení a možností (na levé straně) vyberte Změnit nastavení síťového adaptéru. Kliknout pravým tlačítkem myši na ikonu bezdrátového připojení a kliknout na možnost Povolit.

Neškodilo by uvést typ/model toho NTB :)

... tedy ještě doufám, že nemáte někde na boku NTB hardwarový vypínač wi-fi, který je omylem vypnutý !

vladovlado
Model je ten, co je v nadpise. HP EliteBook 8440p. Snazil som sa smerovat do spravneho vlakna. :) Hardverovy vypinac nie je a ani som nic nerozoberal, lebo sa mu to stalo pocas prace na nom. Fungovalo to a o chvilu uz nie. Preto si myslim, ze nieco kombinovane postlacal a vypol. Skusim este tuto poslednu moznost, co ste dali. Uvidime. Vdaka
vladovlado
Tak nic ani tam. Wifi zapnem, ale stale nenajde ziadnu siet a aj na notebooku svieti ikonka wifi oranzovym miesto modreho svetielka. Este ked idem aj do konfiguracie toho adaptera/ovladaca alebo ako to je spravne, tak pise, ze zariadenie pracuje spravne. Mam WIN10, je moznost, ze by to bolo vypnute nejako v BIOSe, alebo to je uz nezmysel? Nechcem to velmi skusat, aby som nerozhasil nieco ine. :)
vladovlado
Problem vyrieseny zaujimavym sposobom. :) Prehladal som nejake anglicke fora a tam som nasiel zaujimavu radu. Tie svietiace ikonky nad F-klavesami (F1,F2...) su dotykove. A dotykom na to svetielko wifinu/ reproduktor atd... zapinate a vypinate. On sa musel nechtiac dotknut tej svietiacej ikonky a deaktivoval to. Preto mi to nijakym sposobom neslo znovu zapnut. Takze uz to ide. Vdaka

Ach jo! Přesně tak je to napsané v návodu k obsluze!

vladovlado
Ale kedze ja som chcel pokomunikovat s ludmi a zlepsit si aj anglictinu, tak som zvolil tuto cestu riesenia problemu a nie iba nudne a suche precitanie hladanie a precitanie navodu. :) :)

To si děláš srandu! *zed*

@satam ... holt se příště budeme muset víc snažit. Ale je tu přece jen něco pozitivního - jednak pán poděkoval a pak také sdělil, jak problém vyřešil.

ok®

něco jakoby režim LETADLO?

vladovlado
Tak dam este na vysvetlenie, aby som tu nebol za idiota. :) Posledny prispevok, ze som to hladal na fore a nie v navode, aby to nebolo nudne, bol mysleny ironicky. Navod nemam. Na internete som ho sice nasiel ale do mobilu sa mi stiahnut neda a vsetko som riesil cez mobil, kedze na PC mi wifi nesla (kvoli tomu, co som tu riesil). Kabel na pripojenie PC k routeru neviem, kde je. Takze som to riesil takto, co mi prislo najrozumnejsie a dufal som, ze mi niekto poradi. Vsetky rady, co som dostal som vyskusal, za co dakujem. Cakal som aj, ze sem niekto pride a jeho rady budu spocivat v tom, ze preco si neotvoril navod a pod. ale ok. Takze tym, co poradili dakujem a tym, co mali ustipacne poznamky vlastne nemam za co podakovat. :)

111®
hodnocení

0x
Tak návod k nb a tam to bude.
vladovlado
Ten bohuzial nemam.
111®
A na netu jsi hledal? Nebo pod klávesou F1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]