Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu - nějak záhadně jsem si na tomto ntb vypnul připojení wifi (ne všude totiž mohu na pevnou síť s kabelem...) a nemohu to nahodit zpátky, můžete mi prosím někdo poradit? Nejspíš nějaká klávesová zkratka nebo na řádku ikonek pod displejem? Děkuji za pomoc, Hloušek
U Windows Start>Nastavení(ozubené kolečko)>Síť a internet>WI-Fi (pokud máš vestavěn nebo přidán externí wifi modul) a přesunout/povolit/zapnout virtuální tlačítko právě do polohy zapnout. Další bude vyhledat dostupné sítě.. Nebo kliknutím na dolním řádku na ikonu internetového připojení pravým myšítkem a vybrat volbu Odstranit potíže.
Tak bych se napřed podíval do "správce zařízení" jestli je tam vůbec wi-fi adaptér v "síťových zařizeních" přítomen (nainstalovaný) a viditelný (u mne je to třeba ten Realtec RTL8188CUS Wireless LAN). Pokud ano, chtělo by to asi ten síťový adapter (wi-fi) resetovat, popř najít aktuální ovladače. Pokud tam žádný není, pak je třeba jej doinstalovat.
Pokud předpokládám, že NTB nebyl rozebíraný z důvodu třeba výměny HDD nebo RAM a následkem toho zapomenuto fyzické připojení kablíku k modulu wi-fi, tak zkuste ještě tohle:
Nabídka Start -> Ovládací panely a vyberte kategorii Síť a Internet. Potom klikněte na Centrum sítí a sdílení a možností (na levé straně) vyberte Změnit nastavení síťového adaptéru. Kliknout pravým tlačítkem myši na ikonu bezdrátového připojení a kliknout na možnost Povolit.
Neškodilo by uvést typ/model toho NTB
... tedy ještě doufám, že nemáte někde na boku NTB hardwarový vypínač wi-fi, který je omylem vypnutý !
@satam ... holt se příště budeme muset víc snažit. Ale je tu přece jen něco pozitivního - jednak pán poděkoval a pak také sdělil, jak problém vyřešil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.