Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhovuje vám zabezpečení ve Win 10?

Od: lada1® odpovědí: 16 změna:

Nebo používáte jiný antivir?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x

M. Windows Defender mi vždy nahlásil pochybnou stránku a pokud se neleze na ruské či zmiňované pochybné weby, tak spokojenost. Pro domácí použití AVG zdržuje systém, Norton nic moc.

hodnocení

3x

Ano, naprosto vyhovuje. Už od Windows 7.

hodnocení

2x
Nevyhovuje, deaktivoval jsem je. A nemám žádné *smich*

hodnocení

2x

Dlhe roky mam Win 7 alebo Win 10, pri rozumnom spravani postacuje zakladny win defender.

Hlavne je nechodit na divne stranky, nestahovat pochybny sw a ovladace.

olinl
11.06.22 13:41

*palec*

hodnocení

1x

@mikihans má linux protože je paranoiní anebo na widle nemá. Já jsem za dvacet let žádný dedikovaný antivirový program nepoužil.

Jinak nerozumím tomu, proč by mi zabezpečení ve windows mělo vyhovovat?

Té reakci na mě nerozumím. Linux nemám, mám legální Win 10 s deaktivovanou ochranou. Stejně jako předtím na Win 8.1, předtím na Win 7 a předtím na Win XP. Akorát deaktivace na 10 byla o trochu složitější, než jednoduché trvalé vypnutí na předchozích verzích. Jednou za čas nechám projet počítač Malwarebytes, ale žádnou ochranu "v reálném čase" nepoužívám.

10.06.22 18:17
hodnocení

1x

Ano

hodnocení

0x

Měl jsem dlouhé roky AVG pro - bylo teoreticky zdarma - stále ještě je automatické prodloužení licence o další měsíc díky kódu v časopise. Zrušil jsem to , protože mne začal poslední měsíce velmi obtěžovat zbytečnou reklamou, abych si dokoupil jejich další produkty. Odinstalovat šlo jen jejich programem a teď mi při spuštění počítače nabízí možnost puštění W10 nebo uninstaller avg. Nemůžu se toho zbavit, nepomohlo odstranění všech možných programů, pročištění - je to v biosu. Přemýšlím o tvrdém resetu desky :(

W.Deff. je podle mých posledních zkušeností bez potíží - rychlejší PC, bez otravných reklam a přitom vše funguje vč. varování.

hodnocení

0x

Dlouhé léta velmi dobrý placený Kaspersky, Ale za ty poslední léta mi nepřišlo žádné vážnější ohrožení, tak jsem se vrátil k Defenderu.

hodnocení

0x

Defender nevyhovuje mým potřebám. Místo něj mám Avast internet security. Teď se to ale jmenuje trochu jinak.

hodnocení

0x
Jsou lidé, kterým osobně přezdívám všechnoklikači a těm nepomůže sebelepší bezpečnostní ani tzv antiblb zabezpečení. Pro běžné použití počítače kombinace defender+obezřetný uživatel stačí. Jinak osobně dávám přednost linuxu, máti - důchodkyně je s ním taky velmi spokojená. A pro mne to u jejího pc značí mimo upgrade v dvouletých intervalech prakticky bezúdržbový a bezpečný provoz. Pro ernieho - na win mám a paranoidní nejsem :)

olinl

libo-ještě že Tvoje máti nepaří nejnovější hry, ta by tě s Linuxama hnala..*smich**mir*

Sedmičky dobrý, po přechodu na desítky stále nějaký problém, každý druhý den má lepší polovička přišla, že něco nejde, nebo probíhá aktualizace a tudíž nemůže pracovat.
Dal jsem jí, jen tak na zkoušku, víceméně pro mě na zkoušku, Linux. Ani nepoznala, že nesedí u woken. Od té doby mám klid. Na běžné užití počítače je Linux více než dostačující.

hodnocení

0x
Žádný antivir, je to brzda&opruz&k*rv*tko
Jj, doporučuji podobné názory praktikovat ve firemní sféře s několika sty uživateli, uvidíme jak dlouho ti to vydrží. Ideálně ještě vypnout fw, to je přeci taky k ničemu.
Víš proč jsou win většinou ve větším průměru než Linux? Protože mimo firemní sféru je každý admin.
Ano rozumný uživatel opravdu málokdy potřebuje antivir, ale proč nenechat alespoň ten základní defender?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]