Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vzájemná interference routrů problém?

Od: pansvacinka® odpovědí: 7 změna:

Furt mi padá internet, "došlo ke změně připojení", "nejste připojeni k internetu".

Problém způsobuje router s velmi silným signálem, na kterém ale nejede internet, jenom IP kamerka.

Po odpojení routeru s IP kamerkou problém (zdá se *nevi*) zmizel.

Je to možný?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

3x
Na jednom změnit vysilaci kanal

jirib
hodnocení

3x
Máš to zarušené...
Buď nastav kanály ručně nebo použij kabel.
Nejhorší jsou videochůvičky...

hodnocení

3x

To se může stát. Nainstalujte si do telefonu WiFi anylyzátor a podívejte se na úrovně a frekvence. Nejspíš bude stačit na routeru pro kameru snížit výkon a posunout kanál.

hodnocení

2x
Jaky smysl má mít druhý router bez internetu jen pro ip kameru?
A když už tak máš rozhozene kanály? Ssid snad stejně nejsou...
hodnocení

To bys musel vidět *nevi* Je to velkej barák, připojení k netu je daleko (15 m?) - to je ten routr na kterém běhá net a kamerku mám v obýváku a ta je na tom routru kterej .. "je moc nahlas .." Ethernet kabel nee. Muselo by se vrtat a tak.

No pořád jsi ani nenapovedel nic o tom jak to máš nastavené.
No kabel je kabel, ale jsou i jiné metody jak tam dostat wifi. Na co by mi byla kamera, která běží na jiné wifine, respektive ať si běží kde chce, ale ať se na ni dostanu.
Podle tvého popisu bych se nedivil ani prepojovani zařízení mezi dvěma wifinama.
hodnocení

mezi wifinama to nepřepojuje, jen výpadky té jedné.
kamera je na wifině, abych měl signál po celém bytě.
Je tam prostě takové uspořádání, že router s internetem je o dost jinde než router s kamerou.
Jasně, že to jde sloučit (teoreticky), prakticky to mám prostě takhle.
Zejtra, vono už je vlastně dneska *zed* udělám ty pokusy, co jste mi tu doporučili.
Nesedím teď u toho doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]