Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po propojeni PC s TV pres HDMI nejde zvuk

Od: ka odpovědí: 14 změna:

Zdravim, potrebuji radu. Po propojeni stolniho PC s TV mi nejde v TV zvuk toho, co se prehrava v PC. Bizarni je, ze poprve to slo, a kdyz to zkousim znovu propojit, uz to nejde. I kdyz zmenim zdroj prehravani v nastaveni zvuku, tak nic, hlasitost je take nastavena. Jsem z toho zoufaly. Mate nejaky tip?

Po propojeni PC s TV pres HDMI nejde zvuk

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Chybí ti v té tabulce na obrázku/fotce položka přenos zvukového signálu přes HDMI-tedy v počítači ti chybí ovladače pro spolupráci TV-PC přes HDMI (nebo může být i špatný HDMI kabel, špatně zasunutý do slotu PC či TV). Při zapnuté televizi propojené s počítačem dej AKTUALIZACE / UPDATE Operačního systému-Windowsy by ty ovladače/drivery měly najít hned.

ka
hodnocení

Vyzkousim, diky.

karel556*
V té tabulce hlavně chybí položka "směšovač stereo", viz moje odpověď níže.

hodnocení

1x
Jen pro jistotu- nemáš to z pc třeba přes redukci viď? A vzdálenost?
ka
hodnocení

Nemam, delka HDMI kabelu je 3 metry.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, řekl bych, ze digitální zvuk SPDIF, který mate zvolen, nepůjde přenášet kabelem HDMI. Zdravím!
karel556*
Mám připojený PC s televizorem kabelem HDMI 6 metrů dlouhým, zvuk z počítače v TV v pohodě, zdravím.
karel556*
Ale přes spdif to fakt nejde.
ben®
karel556 - ano, s volbou HDMI a kabelem HDMI by nebyl problém, ale tazatel se pokouší poslat kabelem HDMI zvuk SPDIF.

hodnocení

0x

Jo, tohle přesně se mi stalo taky. Nejdřív šel, pak nešel. Naprosto netuším, čím to bylo. Teď mi to zase jde, ale vyměnil jsem mezitím počítače. *nevi*

karel556*
hodnocení

0x
Stáhnout zvukové ovladače od Realtek, ty obsahují směšovač stereo a pak jde nastavit zvuk do TV i PC současně.
Směšovač stereo je ale mezi vstupy a určitě neřeší to, že nejde do TV zvuk po HDMI.
Nepíše nic o tom, že potřebuje zvuk do TV i PC současně.
karel556*
To už záleží jak si to nastaví, buď do PC nebo do TV, a směšovač stereo to řeší, dá vlastnosti a dá "poslouchat" televizor.

hodnocení

0x

Mě s pravidelně stává na externím monitoru počítače, že zvuk nejde, po probuzení ze spánku. Příznaky jsou takové, že windows dělá, jako kdyby žádný problém nebyl, zvukové zařízení se jménem externího monitoru je aktivní a jsou u něj vidět volume metery intenzity, podle toho co má hrát. Podle mě jde o nějaký problém v firmware čipu, který přimíchává zvuk to pro video kabel (Mám displayport, ale asi princip je stejný)Pomůže jedna věc z těchto:
1. Vypojit, zapojit, video kabel
2. vypnout/zapnout monitor

Opravdu máš zvuk vyveden na SPDIF?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]