Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mapy bez Internetu

Od: patrikl odpovědí: 18 změna:

Dobry den,mohl bych poprosit radu,ohl.aplikace nejake mapy,ktera jede bez internetu,muzu ji pouzit jako navigaci pri jizde autem.Dekuji Vam,vsem za radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

31.05.22 17:12
hodnocení

11x

Mapy.cz

Pokud je v mobilu paměťová karta je dobře při instalaci zaškrtnout volbu aby se mapové podklady ukládaly na kartu.

hodnocení

5x
Asi jediná použitelná věc od Seznamu, Mapy. A stáhnout si tam mapový podklady pro offline použití.

hodnocení

0x

Jednu navigaci v mobilu mám Navigator Free, druhou v tabletu Sygic, v záložním mobilu Garmin. Všechny jedou, i když zařízení není připojeno k netu, data berou přes BTS ( tím nemyslím korejský hiphop)...

doplněno 31.05.22 21:18:

Orione, je to možné, že máte pravdu. Ovšem pokud mám v mobilu vyplou Wifi, vyplá mobilní data, odkud ta navigace bere údaje o poloze a rychlosti? Ze satelitu GPS? Vypadává pouze v místech, kde padá i normální signál, proto se domnívám, že BTS...

Z BTS berete GSM signál pro telefony, nebo data internetu, slyším poprvé, že by v GSM bylo přimícháno i něco pro navigace.

Údaje o poloze a rychlosti navigace bere z GPS, připojení k netu dodává doplňující informace, např. uzavírky, zácpy, nehody..., pro navigaci není připojení k netu nezbytné, ale některé bez toho nefungují.

Orione, dobrá, ne BTS, ale GPS, ok, to beru. Mea culpa, mea maxima culpa.

111®
hodnocení

0x

a co Waze?

Chce offline

Waze je super. Ovšem s internetem. Jak fungují bez připojení netuším.

lobo*
hodnocení

0x

Offline je možné provozovat i mapy HERE

hodnocení

0x

skor na turistiku, ale su tam aj cesty : mapy.cz alebo LocusMap

hodnocení

0x
Sygic byl výborný ale ty potvory zpoplatnily hlasy takže mapa trasu maluje ale nemluví.

hodnocení

0x
Osmand, fungují skvěle

patamat

Osmand také používám. Vyzkoušel jsem asi všechno dostupné zdarma a došel jsem k závěru, že je to nejlepší navigace bez připojení k internetu. Jediné omezení je v tom, že dovoluje zdarma jen 8x stáhnout nové mapy, ale to není problém, protože nové silnice a dálnice se tak často nemění, takže stačí mapy aktualizovat jednou za 1/4 roku a na 2 roky mám pokoj. Potom aplikaci odinstaluji a nainstaluji znovu a mám opět možnost 8x nové mapy stáhnout.

Mapy.cz používám tehdy, když chci zaznamenávat trasu - mají doplněk "Stopař".

Někdo tu doporučoval instalovat na paměťovou kartu. To jsem používal u starého mobilu s malou vnitřní pamětí a fungovalo to. Ale pokud mám mobil dostatečnou kapacitu vnitřní paměti, tak je lepší používat vnitřní paměť, je to spolehlivější.

Jedine co mi na osmandz hapruje je trochu horsi hledani zadane ulice v zadanem meste, nefunguje to uplne uzivatelsky prirozene a musi data hledat nejdrive mesto,pak ulice do vyhrazenych kolonek. Jine programy pres10let umi zadat do jrdineho pole kombinace obou v libov.poradi a jeste neuplne a najde too.
Druh vec a to by mr zajimalo jeszli neco nedelam spatne.
Mam pocit ze ze osmand sabotujePSC. Zjistit psc nejakeho mista je boj s programem(obracene ne)
patamat

Já jsem zatím podle adresy nehledal, tak neumím posoudit.

Vždy jsem předem, když jsem měl dostatek času, přímo na mapě vyhledal místo a k tomu nejbližší parkoviště. Když se na zvoleném místě přidrží prst, tak se nabídne možnost uložit do oblíbených. Až potřebuji vyjet, tak jen z oblíbených vyberu. Pokud je to jednorázová záležitost, tak potom bod vymažu.

tomas13
hodnocení

0x
Mapy od Google... Dají se taky stáhnout offline.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]