Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výber notebooku

Od: kiktok odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chtěla bych poradit s výběrem notebooku. Odjíždím do zahraničí na půl roku a potřebuji něco bytelneho, na co se mohu spolehnout. Základem je co nejdelší výdrž baterie. Na notebooku mám většinou spuštěno několik aplikaci (Word, Excel, lightroom, Adobe Photoshop, Premiere, teams, Skype, atd..) a miliony oken v Googlu při snaze napsat další trilion seminarek. Také mám slabost pro jednu hru, ale jen jednu (posílám její requirements). Byla jsem se zeptat v obchodech, moc elektronice nerozumím a ráda jsem si nechala poradit. Zařízení, která mi byla doporučená nesplňovala má očekávání (herní pc, macbook) chtěla bych systém Windows a vejít se do max 20 000 Kč. Proto se obracím sem i z důvodu vícero pohledu a názorů.
Za veškeré tipy budu vřele vděčná.
Dekuji

Výber notebooku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Víte - musíte si trochu upřesnit priority. Pokud to má být "školní", pak by mohlo stačit něco staršího typu HP Probook nebo ELITEBOOK - RAM 16GB, verze 840 G2 a výše. To jsou notebooky osvědčené, trýzněné obchodními managery a call centry - zvládají mnoho oken, online prostředí vč. hovorů a jejich nahrávání, desitka aplikací běží bez problémů naráz. Takový Notebook HP EliteBook 840 G1 i5 jsem nedávno zakoupil od svého zaměstnavatele - SSD disk 256gb, ram 8gb, vyčištěný s novou instalací W10 a výdrží baterie až 6 hodin i po letech - za 300,-Kč. Vzal jsem jich více, ale rozdal je v okolí potřebným - na bazoších se nabízí kolem 5-6000,- (ale netuším, jak si někdo o takové částky za starý NTB může dovolit říct - připadne mi to dost mimo)."herní ntb"tohoto typu - pc.bazos.cz/... - je sice výkonově na novější hry dostatečný, ALE třeba jen výměna monitoru mne aktuálně stojí 4000,- a už druhý měsíc čekám, až to servis dá dokupy. První výměna totiž proběhla za vadný monitor! - dále je to opravdu těžké závaží a podle mne se nehodí na denní nošení. U inzerovaných od fyzických osob můžete mít smůlu, v případě "repase"od prodejců s kamenným obchodem či servisem můžete mít alespoň 6 měsíců záruky - což u těchto NTB doporučuji!Aktuální ceny herních NTB jsou stále od 30tis výše - za mne ale zbytečný luxus - nevyužitý výkon. Kdo chce "pařit", postaví si herní stolní a dá si k tomu pořádný monitor.

hodnocení

0x
au1

tenhle jsem kupoval staré, akorát s i3kou. noťas je vpohodě, ale při hraní náročnější hry jsou dost nepříjemně slyšet ventilátory. je to takovej vlezlej pištivej zvuk *ee*

olinl
hodnocení

0x

Známý co sestavuje/opravuje různou elektroniku už od roku 2005 by ti doporučil vybrat nějaký notebook od HP (Hewlett-Packard)-dlouhodobě dobrá podpora software i hardware.

jm
hodnocení

0x
herní pc, macbook, 20000,-.
Obrázek parametrů mi připomíná rok 2010.
Dotaz má být srandou?
Za ty peníze některý NTB Asus ROG na bazoši.
kiktok
hodnocení

Ale vůbec ne. Ano, jsem laik v počítačích, ale známá si porizovala nový od Toshiby a tam tu hru nemohla rozjet. A to to byl model 2018

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]