Nejste přihlášen/a.
Mám starší Dell noťas, když ho zapnu, odklikám obvyklé otázky, objeví se poslední fáze načítání Win 7, a víc nic... stále jen logo... co s tím?
Napíšu to raději jako samostatné vlákno. Je to oblíbená situace "ajťákem snadno a rychle".
Pokud v tom máte nějaká potřebná data, tak než experimentovat s takřka 100% jistotou že se přitom něco podělá a data nabudou, obraťe se raději na někoho kdo tomu rozumí. Já osobně kdybych to dostal do ruky, tak z toho ten disk vytáhnu, na jiném počítači z něj vykopíruju vše co by se mohlo zdát užitečné a pak bych bádal zda se dá nějak uschopnit nebo zda ho bude nutno rovnou vyhodit. I kdybychom tady nakrásně vysvětlili co a čím udělat, nikdy to nebude na 100% a podle zákona schválnosti se vždy něco podělá jinak.
Zálohovat, zálohovat, zálohovat. To je základní pravidlo. Teď už je pozdě. Nabídka "Recovery" vždy znamená vážně poškozený systém. NIkdy se mi tím nepodařilo nic opravit. Spíš doporučuju koupit za stovku náhradní disk a kabel nebo dokovací stanici, jinde stáhnout a vypálit ISO Win 7 (starší počítač nemusí akceptovat flash), disky vyměnit a systém nainstalovat na nový zformátovaný. Až bude počítač fungovat, tak bude možné kabelem připojit vadný disk a pokusit se zachránit data. Při dnešních cenách disků je nejjednodušší udržovat aktuální kopii pracovního disku. Když se pak s ním v počítači něco stane, jednoduše se vymění a na druhý se opět vytvoří záložní kopie.
Asi jsem to napsala nejasně - po spuštění se mě NB vždy ptá, jestli chci spustit Win 7 nebo Recovery. Recovery jsem zkusila, ale bez výsledku, protože k obnově bych musela vložit instalační disk,který nemám. Odkliknu tedy spustit win, objeví se logo a hláška Spouštění systému Win. To tam svítí půl hodiny a nic se neděje. Déle jsem zkoušet nevydržela :D
Teď píšu z jiného NB - Vy asi máte na mysli stáhnout Win 7 zde, třeba na flešku a pak nainstalovat do mého NB? Ale to bych přišla o všechna data, ne? Mám tam uloženu spoustu věcí... Jen připomínám, že do mého NB se nedostanu dál, než k úvodnímu logu, pak zamrzne - takže body obnovy mi jsou k ničemu.
Nikde nevidím odpověď na otázku, zda jde spustit NB v nouzovém režimu. Pozn: nouzový režim se většinou spustí F8.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.