Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí scroll-lock windows 10 pro

Od: milena2000 odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak vypnout scroll-lock.

Na klávesnici jej mám vypnutý, přes klávesnici na obrazovce jsem to zkontrolovala a je též vypnutý,

prostý restart počítače nepomohl

Projevuje se to v excelu:

otevřu soubor,

když je kurzor jen šipka tak je to vpořádku ale když jej posudu dovnitř tak se kurzor sám změní ze šipky na "plus" sám se začne posouvat obsah doprava a nejde to zastavit.

Projevuje se to i jinde kde je výběr z vícero možnosti tak nejde rozbalit jakékoliv menu a jednotlivé položky menu se samy rychle listují a nejde to zastavit

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To vypadá spíš na problém s myší. Posouvání buněk v sešitu pomocí směrových šipek za pomocí Scroll-lock je totiž nezávislé na pozici kurzoru.

Aneb pokud je okno Excelu aktivní, je úplně jedno, jestli stojíte kurzorem myši někde v Nastavení (kurzor šipky) nebo uvnitř sešitu (kurzor plusu) , protože v tu chvíli šipky fungují pořád stejně. Posouvají buňkou (scroollock off) nebo posouvají stránkou (sroollock on).

Jinak je to ale u myši. Ikdyž je okno neaktivní, tak myš stále scroolouje. Takže, když stojím v Nastavení (kurzor šipky), nic se neděje, když se nemá co scroolovat, pokud sjedu s kurzorem do tabulky, okamžitě se začne scroolovat a ani nemusí být list aktivní. Čili bych problém hledal na myši. Nemáte nějakou "speciální" s postranními programovatelnými tlačítky? Nejsou zaseklá? Nebo nemá myš náhodou ono scroolovací kolečko vyklánění do stran? to je totiž ono scroolovaní doprava/doleva. Zktrátka bych zkusil vyměnit myš :) A pokud je to notebook, tak na touchpadu jsou scroolovací lišty součástí a jsou po stránách, ikdyž nejsou vidět, tak zdali neovládáte touchpad chybně. I mě se někdy stane, že se omylem dotku jinde, nebo i omylem dlaní, víceprsty, ...pak touchpad dělá úplně jiné povely.

hodnocení

0x

Zkontrolujte klávesnici, jestli není některá klávesa zmáčknutá, zkuste ji alespoň na chvíli vyměnit.

doplněno 12.05.22 08:38:

Jako že jste vyměnila klávesnici a dělalo to to samé? Tedy že se posouvá obsah buňky stále doprava a nejde to zastavit?

milena2000
hodnocení

ano, stále se vše posouvá doprava a nejde to zastavit...

milena2000
hodnocení

Zkusila jsem obojí ale beze změny.

Napadá Vás ještě čím by to mohlo být?

Fakt je to dost otravné a zpomaluje mě to v práci...Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]