Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu jak vrátit místo svislé čárky kurzoru "ručičku". Mám v dokumentech uložené různé
odkazy na stránky.Do včerejška mi fungovala jako kurzor " ručička". Otevřela jsem dokumenty najela
kurzorem"ručičkou" na text např.www.vaření.cz klikla a stránka se načetla,nyní se ručička ztratila,je místo
ní svislá čárka a po najetí na text se objeví tabulka Ctrl+klepnutí otevře hypertextový odkaz. Dá se nějakým
způsobem vrátit místo toho zpět používanou "ručičku? Moc děkuji za odpověď
Dobrý den ,zkusila jsem ovládací panely-myš ,je tam taková spousta věcí,omlouvám se,ale nevím si s s tím rady. Nikdy jsem v PC nic neměnila. Teď jsem se o to pokusila a mám místo šipky ručičku,ale v otevřeném dokumentu je stále jen svislá čárka. Pokud budete mít čas a nebude Vás to obtěžovat , PROSÍM o podrobnější radu na co klinout a co uložit,PC používám více méně pouze kvůli internetu a ostatní věci jsou mi zcela cizí .MOC Vám DĚKUJI ZA RADU
Tak nevím, nikdy jsem to nezkoumala, ručička mi funguje na netu, v mailu a třeba v textovém editoru EmEditor. Nikdy mi nefungovala v dokumentu - ve wordu, ovšem stisknutí Ctrl+klik mi nikdy nepřipadalo tak obtížné nebo zdržující, abych to někde hledala. Dodnes jsem to prostě brala jako fakt, že to tak ve wordu funguje - nebo odkaz přímo zkopíruji a vložím do vyhledávače - je to hned a ručičku nějak nepostrádám. Je to fakt tak obtížné? Ctrl+klik mi přijde stejně rychlé, jako přes ručičku, ale je to jen můj názor
Omlouvám se,jsem úplný začátečník Když otevřu dokument- pak nástroje-mám na konci možnosti složky ,samostatně možnosti né.
po kliknutí jsou tam jen obecné - zobrazení- a typy souborů nic víc. Používám Windows XP a Mozilla Firefox.
MOC Děkuji za radu a trpělivost.
Ty otevíráš složku, ne dokument Wordu, do kterého můžeš psát a kde se ti nezobrazuje u odkazu ručička.
Klepni pravým myšítkem na plochu>vyber Nový>Dokument aplikace Microsoft Word...tento dokument když otevřeš, tak postupuj podle návodu, který jsem ti nahoře napsala
Pokud nepoužíváš word, napiš co máš nebo kde se ti ručička nezobrazuje
Teprve teď jsem se k PC dostala. Pravým myšítkem na plochu - vyberu Nový složka aktovka
rastrový obrázek
kresba Open Dokument
sešit Open Office
textový dokument Open Office
textový dokument
Winamp Media File
Složka Zip
To je k výběru vše co je v tabulce.
Na ploše mám ikonku Dokumenty kliknu-otevřu- mám tam např. Domácí pekárny
Vše o PC
Bylinky
a mnoho jiného. Klepnu např.na Domácí pekárny otevřu,mám tam uložený jak mnou vepsaný text,nebo okopírovaný a vložený recept, a taky okopírovaný např.název stránky,nebo okopírované cokoli z oné stránky záměrně tak,abych se pak po kliknutí v dokumentech,mohla na onu stránku vrátit. . Pak když takto otevřu dom.pek. a klikla jsem na zkopírovanou část po mém vepsaném textu se pohyboval kurzor svislé čárky,pokud jsem najela např na určitou část textu třeba z názvu stránky, zkopírovaný obrázek,který k tomu přísluší z kurzoru svislá čárka se okamžitě stala ona ručička a po kliknutí jsem se dostala na příslušnou stránku,obrázek ap. Ručička nikdy nebyla jen na textu,který jsem tam napsala já a nebyl vkopírovaný. Z čárky se stala ručička jen v tom případě,že se po kliknutí dá načíst daná stránka .Nevím jestli jsem se moc nerozepsala,jak už jsem napsala jsem absolutní samouk a začátečník .
Děkuji za poslední radu
Podle tvého seznamu bys měla otevřít textový dokument Open Office, bude to tam jiné jak ve Wordu. Budu tedy jen střílet od boku, otevřeš ten dokument a někde nahoře v panelu nabídek budeš mít něco jako Upravit soubor, tam by to mělo jít nastavit,
třeba se ozve někdo, kdo Open Office používá a napíše ti to přesně
doplněno 14.03.09 22:32:Můžeš mi napsat, jakou verzi OpenOffice máš?
mám Open Office 2.3 , zprovoznila jsem "ručičku" zkoušela jsem úplně všechno,pak když jsem měla otevřený jeden dokument tak v horní liště je v prostředním řádku ikonka listu se zelenou tužkou /u mě 6 v řadě/ upravit soubor ,po kliknutí se celá stránka načte znova a objeví se ručička.Ztratí se spodní řádek,který umožňuje měnit vzhled a velikost písma,barva pozadí ap. Úplně nahoře je Open Office org. Writer.
Nechám to tak
Děkuji za čas a rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.