Nejste přihlášen/a.
Zdravím, takový text se mi objevil v doručených, než jsem vzkaz rozklikla, napadlo mne podívat se do spamu. Tak tam bylo podobných vzkazů celá řada, lišily se pouze ve jménu odesílatele, jinak všechno je stejné a správně. Spamů mi filtr zachytí průměrně 5 denně, zatím jsem se nachytat nedala, ale mohlo by mi něco uniknout. Jak mohu zvýšit svoji bezpečnost? Díky.
No ja tedy nevím, ale lezu na stránky všelijaký každý den několik hodin a žádný nedostávám. Žádný antivir nemám (jedině jestli je něco přímo ve W7). Ve spamu mám jenom to, kam jsem nasměroval jednoho kamaráda co rezesílá všelijaký blbosti a nechce si dát říct, že to stejně nečtu. Dodám, že jsem ještě za spoustu let něco takového nemusel řešit.
Samotné navštěvování stránek není příčinou spamu. Teprve když někde zadáváte mail do nějakých formulářů, dáváte ho komukoli či jej máte na webu či blogu v nechráněné podobě (s @), pak časem bude spamu přibývat. Mail odchycují i různé uzly, jimiž prochází.
Dobré je mít jeden veřejný mail na spam a jeden soukromý na důležité věci.
Některé antiviráky posílají upozornění na konec platnosti pár dnů (týdnů) dopředu. Například u Avastu se mi objeví jako zpráva v jeho okně.
Pokud mi tedy přijde zpráva od oficiálního poskytovatele mnou používaného antiviráku, nejdřív se pro jistotu přesvědčím jak na tom opravdu jsem a pak si případně platnost prodloužím (zaplatím). Na ostatní maily nereaguju a bez jakéhokoliv otvírání čehokoli je mažu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.