Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám problém, který potřebuji nutně vyřešit, nutně potřebuji pracovně v Excelu upravit 6000 položek, ručně by to bylo na dny, ne-li týdny. Automaticky je to práce na 10 min.
Potřebuji zkrátka:
V jednom sloupci, kde je spousta nesmyslných znaků (HTML) nahradit znaky trochu jinýmy. Kdyby to fungovalo, nebyl by problém, dát ctrl+c na text, který chci vložit, dát ctrl+f a dát všechny ty znaky NAJÍT a potom zároveň nahradit... Jenomže to mi funguje tak u jedném, dvou vět...Je toho celkem asi dvojnásobek textu, jako tady v celé mojí otázce.. A to kapacita nepovolí, prostě někdy mi to načte větu, někdy dvě..
Nejde někde navýšit RAMka, kapacita? Ať už PC nebo excelu samotného?
Děkuji moc, docela mě to časově tlačí :-/
Co to zkusit uložit jako text (třeba formát CSV) a opravit to nahradit v nějakém obyčejném textovém editoru typu Notepad? A po opravě zase nahrát do Excelu?
Nepřijde mi to jako velký problém. Zkopiroval bych sloupec do Worldu. Zde na ctrl+f se otevře nabídka na vyhledávání a ta má i záložku "Nahradit". Zde si dám do řádku: "Najít" řetězec který má být nahrazen a do řádků "Nahradit za" ten nový řetězec a potvrdím.
Takto vyčistím celý sloupec. Ten potom označím (ctrl+a) a celý překopiruji do původního sloupce v Excelu.
doplněno 04.12.13 09:29:jde to dělat i v Exelu když začerním sloupec v kterém chci dělat změny a použiji stejný postup, pokud nechci textový řetězec nahrazovat, tak nechám nabídku "Nahradit za" volnou a řetězec je jen vymazán
dělám to tak běžně, možná ale chápu špatně zadání
To nejde.
Kdyby byl jen jeden text v tabulce, ano, vyjmu ho do wordu, nahradím a vložím do celého sloupce zpět. Ale v některé buňce je pouze tento text, v něktrých buňkách jsou před nebo po tomto textu další texty, o které bych přišel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.