Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CTRL+V v excelu - malá kapacita

Od: michalll* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám problém, který potřebuji nutně vyřešit, nutně potřebuji pracovně v Excelu upravit 6000 položek, ručně by to bylo na dny, ne-li týdny. Automaticky je to práce na 10 min.

Potřebuji zkrátka:

V jednom sloupci, kde je spousta nesmyslných znaků (HTML) nahradit znaky trochu jinýmy. Kdyby to fungovalo, nebyl by problém, dát ctrl+c na text, který chci vložit, dát ctrl+f a dát všechny ty znaky NAJÍT a potom zároveň nahradit... Jenomže to mi funguje tak u jedném, dvou vět...Je toho celkem asi dvojnásobek textu, jako tady v celé mojí otázce.. A to kapacita nepovolí, prostě někdy mi to načte větu, někdy dvě..

Nejde někde navýšit RAMka, kapacita? Ať už PC nebo excelu samotného?

Děkuji moc, docela mě to časově tlačí :-/

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Co to zkusit uložit jako text (třeba formát CSV) a opravit to nahradit v nějakém obyčejném textovém editoru typu Notepad? A po opravě zase nahrát do Excelu?

michalll*
hodnocení

Když to opravím jako text a vložím do excelu jako text, tak to bude bez jakých koliv formátů.. Musí tam být html znaky. Tzn. že jako text to klidně převedu, opravím, to jsem taky udělal, ale teď to potřebuju převedené dát zpět :(

michalll*
hodnocení

Vážně nikdo netuší? :(

zabu
hodnocení

0x

Nechápu proč by neměla fungovat funkce "najít a nahradit"? Ta s použitou pamětí vůbec nezávisí. Spíš bych si tipl na omezení starší verze excelu na 64000 řádků.

moto*
hodnocení

0x

Nepřijde mi to jako velký problém. Zkopiroval bych sloupec do Worldu. Zde na ctrl+f se otevře nabídka na vyhledávání a ta má i záložku "Nahradit". Zde si dám do řádku: "Najít" řetězec který má být nahrazen a do řádků "Nahradit za" ten nový řetězec a potvrdím.

Takto vyčistím celý sloupec. Ten potom označím (ctrl+a) a celý překopiruji do původního sloupce v Excelu.

doplněno 04.12.13 09:29:

jde to dělat i v Exelu když začerním sloupec v kterém chci dělat změny a použiji stejný postup, pokud nechci textový řetězec nahrazovat, tak nechám nabídku "Nahradit za" volnou a řetězec je jen vymazán

dělám to tak běžně, možná ale chápu špatně zadání

michalll*
hodnocení

To nejde.

Kdyby byl jen jeden text v tabulce, ano, vyjmu ho do wordu, nahradím a vložím do celého sloupce zpět. Ale v některé buňce je pouze tento text, v něktrých buňkách jsou před nebo po tomto textu další texty, o které bych přišel

zabu

Pošlete sem, nebo spíš někam na nějaké úložiště dvou tří zdrojových řádek a do vedlejších buněk, jak má vypadat výsledek. Takhle dost dobře nechápu, co vlastně chcete.

petr123*
hodnocení

0x

A zkusil jsi to třeba v OpenOffice jestli si s tím neporadí lépe?

michalll*
hodnocení

Bohužel, zkoušel :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]