Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
najde se tu nějaká šikovná duše, která mi poradí, jak v excelu postupovat, když:
Mám 145 stránkový seznam s čísly ve dvou sloupcích, které proti sobě potřebuji vyškrtat tak, aby se lišily max. o 0,5. Chci, aby se mi tedy ty podobná nebo stejná čísla proti sobě např. zabarvili, a ty, které zbydou zůstaly nijak neoznačená. V těch neoznačených totiž bude nějaká chyba, kterou budu následně řešit..
Snad se jsem srozumitelně vyjádřila a budu moc ráda, když mi poradíte. Děkuji
Ještě doplňuji, že čísla NEJSOU ve sloupcích uvedena vedle sebe.
Z čísla ve sloupce A potřebuji najít stejné nebo nejbližší číslo ze sloupce B, a obě nějak označit.
Nejspíš by se to dalo vyřešit makrem. Ale není mi jasné, jestli si uvědomuješ, jak by mohl vypadast výsledek. Vezmeš první číslo ve sloupci A a prohrabeš celý sloupec B a označíš všechna čísla v něm, která se budou lišit o l0,5l a méně. Ta obarvíš červěně. Teď projdeš všech 145 stran, červeně obarvená čísla vyřešíš,odbarvíš a půjdeš na druhé číslo ve sloupci A. Maximálně bys mohla řešit skupinu 5 čísel sloupce A najednou s použitím různých barev. Budou ve sloupci A stejná, nebo jen málo se lišící čísla - méně jak +- 0,5? Pokud ano, pak budeš některá čísla sloupce b řešit opakovaně.
Samozrejme, ze to jde bez maker. Staci na to funkce MIN a INDEX. Zadna veda to neni. Ted pisu z mobilu, tak se nerozepisu, ale az budu zitra u PC tak sem treba hodim navod.
A konec koncu, google je plny postupu, jak tohoto pomoci tech dvou funkci dosahnout, staci pohledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.