Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o zkušenosti s napadením účtu Přišel i klasický email, který běžně ignoruji. Ovšem tentokrát obsahoval reálné heslo k mé přihlašovací stránce ! Tedy to je poprvé, kdy se do schránky skutečně někdo vloupal a snažil se skrze ní o přístup do facebooku (úročníkovi se podařilo změnit heslo, ale už mám nad účtem zpátky kontrolu). Tedy facebook účet také napaden (email i facebook používá jiná hesla) . Ale s tím jsem si snad poradil rychleji, zatím nebyl ukraden (je přeheslováno atd). Můj dotaz zní, odkud útočník potenciálně heslo do seznam emailu může získat, odkukd čerpá tato hesla? To nějakým způsobem prolomí zabezpečení seznam účtu a dokáže ho dešifrovat nebo jak? Heslo není údaj, který bych někde zadával mimo přihlášení do emailu a zároveń je i docela silné (i když tedy v zájmu zapamatování neobsahuje úplně nejsložitější kombinace a varianty). Přístupuji z počítače a mobilu ale pouze skrze webové rozhraní (ne aplikace). Pokud máte nějaké zkušenosti, děkuji za tipy.
Hello, XXXX!
Your computer was infected with my Remote Malware!
Your password for this mail: yyyyyyyyy (zde správné heslo ke schránce)
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.