Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - lze vložit obsah buňky do textu?

Od: rotorod® odpovědí: 7 změna:

dobrý den

když napíšu do buňky A1 np slovo KLADIVO a když chci aby se mě to zobrazovalo v jiné buňce, tak dám jednoduše np =A1 a hotovo.

lze ale udělat, že v jiné buňce budu psát nějaký text, a v tomto textu bych chtěl použít to slovo KLADIVO, ale n písmem ale nějakou kopii te buňky A1. Lze to? jak na to prosím?

děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejsem si úplně jistý, zda chápu správně zadání. Ale pokud budu mít v buňce A1 třeba text kladivo, nebo cokoliv jiného a v buňce B1 budu chtít napsat text Musíte použít velké Kladivo, tak by to mělo fungovat tak, že do B1 napíšete ="Musíte použít velké "&A1. V tu chvíli to spojí řetězec v uvozovkách s textem z té buňky na kterou budete odkazovat. Pokud by na konci měla být ještě tečka, pak by bylo potřeba ještě za A1 přídat &"."

hodnocení

1x

Nějak jsem to úplně nepobral

Pro slučování textů do jednoho řetězce slouží funkce CONCATENATE

V buňce C9 text kladivo

V "programované"buňce

= CONCATENATE("velké ";C9)

výsledek "velké kladivo"

hodnocení

chlapi oba způsoby jsou OK a fungují, asi se mi líbí více 1 možnost :)

a kdybych to slovo, které tam chci uvést, bude v jiném listu v nějaké buňce...co pak připsat?

děkuji i za to

hodnocení

0x

nepřipisovat vůbec nic, pokud chcete odkázat na buňku A1 na listu1, prostě ten odkaz na tu buňku kliknete na tom správném listu, nebo napíšete adresu List1!A1. Tedy název listu, vykřičník a potom buňka v daném listu.

hodnocení

Ale jak to mam propojit s tim kodem "&? Chci do rozepsaneho textu pripojit informaci z bunky v jinem listu
Dekuji

hodnocení

0x
Však to píšu. Pokud ten list s buňkou bude mít jméno "jiný_list" a v něm chcete odkázat na buňku A1 tak to bude & jiný_list!A1
hodnocení

jj teď jsem to pochopil ja si to myslel. Ale malá úprava, názva toho listu musí být ještě v jednoduché uvozovce (nebo jak se to jmenuje) &jiný_list!A1

děkuji

a poslední dotaz. lze nějak udělat, aby ta informace z odkazované buňky A1 nyla napsána pak tučně, barevně nebo větším písmem? zkoušel jsem ale mi to nejde.

děkuji Vám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]