Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký modem pro cetin vdsl internet (vodafone)

Od: mixna® odpovědí: 6 změna:

Krasne poledne,
jaký modem pro cetin vdsl internet (vodafone) objednat do normal bytu Prahue? poradi nekdo?
Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelp*
hodnocení

4x

Je to jednoduche. Budto si vezmete modem, ktery nabizi poskytovatel sluzby, coz je v tomto pripade vodafone nebo si poridite vlastni modem. Doporucuji na bazos/aukro, je jich tam hromada za stokorunove ceny. Technicky jsou to vsechno modemy pro linky typu DSL.

Jestli nevite jaky vybrat, tak se podivejte na weby poskytovatelu internetu, jake modemy nabizeji.

hodnocení

2x

Podívejte se do historie nabídky Vodafone a kupte některý z druhé ruky. Prodávají se od 100 Kč. Raději nekupujte stejný typ od O2. Neověřeně jsem četl, že nejde přehrát firmware. Předpokládám, že jde o Prahu, jakožto hlavní město České republiky, kde se používá čeština.

hodnocení

Děkuji za odpovedi.
Koupil jsem tedy:
Tenda TX3 - AX1800 Gigabit WiFi 6 router

ale tváří se že není připojený. Z té cetin zásuvky jsem dal RJ45 co byl v balení .. nebo tam má být telefonní RJ11? Bohužel nemám na vyzkoušení tak se ptám. Nebo to má zase nějak spec přeházené páry :(

Jinak wifi všechno nastaveno .. ale hlásí to problem pripojeni mezi zasuvkou a routrem

j3

Do zdi, kde je telefonni zasuvka jde ten slabsi kabel (RJ11), druhy konec kabelu do modemu /portu/ s oznacenim DSL. Modem potrebuje nejaky cas (2-3 minuty) na synchronizaci se siti Cetin, takze internet nenabehne ihned.

Modem je vybaven Wifi, takze by zapojeni mohlo takto stacit.

Tohle nabízí Vodafone k pevné lince? Vždyť to je jen router.

j3

Uz v uvodnim komentari bylo napsano, ze se tazatel ma podivat na to, jake typy modemu poskytovatele nabizeji. Pro sluzbu postavenou na DSL technologii je nutne mit DSL modem.

Ani mne nenapadlo podivat se, jaky typ zarizeni tazatel poridil (vypada to, ze to neni modem, ale "jen" router).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]