Nejste přihlášen/a.
Mám notebook a vyskakuje mi okénko že mám v PC vir.(několik virů)
Když kliknu na odstranit,skenovat tak mě to hodí na stránku "antivirus norton plus" že mi vypršela platnost a mám si ji za peníze obnovit. (nevzpomínám si,že bych někdy měl "antivirus norton plus")
Mám přitom aktivní a zaplacenou antivirovou ochranu MC Afee Live safe za 2500kč/rok
Udělal sem kopletní skenování u mého antivirového programu Mc Afee a našlo mi to 1 vir.
Když sem dal odstranit vir,tam mě to opět hodilo na stránku "antivirus norton plus" že si mám zaplatit antivirovou ochranu Norton,jinak se vir neodstraní.
To nechápu
Nech proskenovat počítač Eset online scannerem
Pak odinstaluj McAfee a zapni Windows Defender. Windows je virus sám o sobě, takhle to chce z tebe tahat jen peníze. Čím víc a barevnějších okýnek s výstrahama, tím hůře...
A máš klid.
Platit každým rokem 2 500 Kč za nějaký antivir mi připadá zbytečné. Za tu cenu si můžete koupit několik náhradních disků i s dokovací stanicí nebo kabelem. Stačí udržovat aktuální kopii pracovního disku a žádná porucha včetně jakéhokoli viru nemůže způsobit žádnou škodu. Jednoduše se vadný disk vymění za náhradní a vytvoří se nová kopie. Data jsou pochopitelně zálohovaná ještě jinde.
V současné situaci bych kromě již zmíněného Esetu zkusil vrátit systém pomocí bodu obnovení.
Já žádný virus nevidím
Všecko, co má záhlaví Microsoft Edge (gooddaywith...) - je nejaké provokativní oznámení z prohlížeča, patrňe ste byl na nejakých webech a web poslal nejaké zákeřné reklamní oznámení. Takže zablokujte oznámení v prohlížeči.
No a dále se do teho míší oznámení z MC Afee (Antivius cosi dycky nande, aby na seba vydělával). No a zbytek je od Windowousa Defentera (ve Windowsu je aktivní jenom jeden Antivir, proto aby se nehádali), takže máte zapnutý MC Afee a Defenter je vyplý. Defenter na seba upozorňuje, protože Microsoft dycky neco vnucuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.