Dobrý den, mám dvě externí HDD, jedno je klasické WD elements Portable 1TB a druhé je verze SE 2TB, používám je k ukládání filmů. Včera jsem stáhnul 4K Remux filmu Thor, no na SE se začal v půlce film sekat, jak obraz tak zvuk, občas to na chvíli přestalo ale pokaždý se sekání vrátilo, ale vždycky se to začne sekat až od tý půlky filmu. Zkusil jsem film dát i na ten druhej disk, pustil jsem to rovnou od té části kde se to na druhém sekalo a jelo to bez problémů až do konce. Zkoušel jsem vyměnit i kabely, jestli není problém v nich, ale žádná změna. Taky to možná může být tím, že tv má pouze USB 2.0, ale i tak mi nejde do hlavy proč to na tom starším WD elements Portable jde vpohodě a na tom novějším ne, když mají oba totožné specifikace. Jiné filmy ve stejné kvalitě mi to zatím nedělaly. Neví někdo, kde je problém? Děkuji.
Jsi si jistej, že oba disky mají stejné parametry, zejména co se týče vyrovnávací paměti (cache)? Procesor televize to nemusí stíhat, stejná kvalita filmu se neodvíjí jen od rozlišení, ale taky od kontejneru, na druhu a velikosti datového toku a podobně.
Pouštět si 4K na obývákové televizi do 60" je zbytečné, nerozeznáš to od standardního 1920x1080. Abys to rozeznal, musel bys sedět 1, max 2 metry před obrazovkou, což pochybuju.
sonkyc
Z toho co jsem našel, tak WD SE má cache 64mb a obyč portable 8mb. TV si myslím že to dává, když z jednoho disku mi to přehraje vpohodě. Jestli mají filmy stejný kontejner nevím, jak to kdyžtak zjistím? Bitrate u Thora je 65mb/s, u dalšího filmu je bitrate 54mb/s. No s tím asi souhlasím, že mi je na současné tv trochu zbytečný 4k rozlišení, ale nechce se mi v budoucnu stahovat všechno znova v lepší kvalitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.