Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nevíte proč nevidím v systému druhý HDD zapojený přes SATa na základní desku? Mám záložní 1TB disk, jehož kapacitu bych nyní v PC rád využil. Ale po jeho zapojení ho v systému nevidím (Win10). Když odpojim druhý, tak tento vidím. Zkrátka mi deska nezchroustá dva zapojené disky. Co je špatně?
Standardně mám: systémový SSD 250GB, klasický 2TB HDD pro data. K tomu bych chtěl ještě přidat ten 1TB disk co mám. Poradíte?
Standardně mám: systémový SSD 250GB, klasický 2TB HDD pro data. K tomu bych chtěl ještě přidat ten 1TB disk co mám. Poradíte?
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
korinek
Tak ani v BIOSu ho nevidím. Respektive jak jsem říkal. Když odpojím jeden, vidím ten druhý. Takže funkční je 100%, jen nemohu mít zapojené oba. Prostě z těch 6 portů vidím obsazeny jen tři, přestože zapojeny jsou 4. A je jedno který to je. To ta deska nezvládne druhý HDD když má 6 portů? To je blbost ne? Nějak to nechápu.
sirokko
0x
Podle mě máš úložiště nakonfigurováno jako bezredundantní pole RAID. Nejpravděpodobněji JBOD nebo RAID 0. Proto systém vidí jen jeden disk.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]