Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s větráky na pc

Od: typko001 odpovědí: 3 změna:
Zdravím mám problém s ventilátory na pc, po nějakém roce když jsem zapl hru tak ventilátory normálně naskočily jako obvykles více otačkama klasika, ale po vypnutí se mi vždy zase uklidnily, ale to se nestalo furt jeli hlasitěji. Tak jsem konečně vyčistil celý PC, už jsem se na to chystal nějakou tu dobu. Po vyčištění všeho jsem to zapl a dělalo to taky zvuk jak kdyby něco bylo ve větráku, ale po cca pár dnech se to uklidnilo. Teď je zase problém, že když jsem jen tak na netu nebo se jenom dívám na video, tak větráky zase naskočí na max jak u hry a už se nevrati na normální rychlost nevím v čem je problém mám vyměnit, mám taky pocit že to dělá jen jeden co se nachází na zadu kde jsou konektory na gpu, pak mám jeden na CPU a 2 vepředu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Nejdriv zjisti ktery vetrak to dela. Pak si stahni neco jako je coretemp a podivej se na teploty pcb na desce, grafiky, cpu a podle toho by melo jit urcit, co se prehriva a co s tim. Pripadne je sem napis a dostanes presnejsi odpoved. Cokoliv jineho je vesteni.

hodnocení

0x
Připadá mi, podle toho rachtání po čištění, že máš v háji ložiska - mohl jsi tomu i dopomoct nesprávným čištěním. Ale vařím z vody. Jinak jak bylo napsáno výše - chce to nějaký sw na monitoring teplot a otáček. Při čištění je třeba postupovat s citem, především u ventilátorů a vyčistit i žebra pasivů.

typkon001
hodnocení

0x

Tak já jsem to klasicky vyfoukal a pak ještě vyčistil hadříkem. Stejně ty větráky stojí celkem za hovno všechno bylo v casu kromě větráku na cpu, chtěl jsem to časem vyměnit za lepší, ale stejně si myslím, že to ještě vydrží nějakou chvíli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]