Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U mobilu nejde internet

Od: mh odpovědí: 5 změna:

Čím to může být - u mého mobilu zn.Xiaomi 6 přestalo jít připojení k internetu. U druhého mobilu zn. Xiaomi 8 ale jde. Připojení je prostřednictvím Wifi. Děkuji zha info.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1) Nejdříve zkontrolujte, zdali máte na telefonu nastaven správně datum a čas. Zrovna se teď před pár dny měnil, tak jestli to s tím nesouvisí. Bezpečnostní nastavení síťových prvků si toto hlídá.

Nastavení -> Další nastavení -> Datum a čas -> zatrhnout posuvník "používat čas ze sítě" (případně nastavit čas ručně)

2) Možná by stačilo v telefonu jen uloženou Wifi síť zapomenout a připojit se k ní znova.

Nastavení -> Wifi -> U názvu wifi síte kliknout pravo na šedivou šipku a úplně dole červený nápis Odstranit záznam sítě.

Pak Wifi opět vyhledejte a připojte se k ní znova (samozřejmě pokud je zaheslovaná - musíte znát heslo)

3) Pokud to nepomůže, zkusil bych vyresetovat nastavení wifi

Nastavení -> Připojení a sdílení -> a úplně dole bude Obnovit Wifi -> potvrďte a dále "Obnovit nastavení"

4) Zkuste jestli v telefonu nečeká nějaká instalace

Nastavení -> Moje zařízení -> Aktualizovat

5) Jako nejzazší řešení mě pak napadá i tovární nastavení.

hodnocení

2x

a) Zkontrolovat v telefonu zda je wifi zapnutá.

b) Zkontrolovat v telefonu zda je zadané správné heslo k wifi

c) Restartovat telefon.

d) Zkontrolovat router jestli v něm je vidět telefon jako připojený.

e) Pokud stále nefunguje, tak telefon reklamovat (pokud je v záruce), předat do servisu (pokud se to vyplatí) nebo koupit nový.

hodnocení

2x
Mně se to taky stalo u Androidu, nešla zapnout Wi-Fi. Tak jsem mobil restartoval a pak ok.
(Taky jsem měl jednou problémy s odpojováním Wi-Fi, to pomohlo až dat tovární nastavení.)

já to řešil zrovna před chvílí, pomohlo až restartování routeru

mh
hodnocení

Ještě jednou děkuju chytrým hlavám. Mobil už jde jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]